Noii împărați

Discount 8,50 lei Preţ standard 29,90 lei
Numai 1924 ramase
SKU
BOK.0318

PUTERE ȘI DINASTII COMUNISTE ÎN CHINA

Unul dintre meritele esențiale ale acestui volum rezidă din prezentarea, evidențierea și sublinierea cu tușe groase a modului în care o bună parte din analiștii, jurnaliștii și universitarii occidentali privesc China, cu precăderea China devenită „challanger” al liderului mondial, Statele Unite ale Americii. O optică nu departe de cea a secolului al XIX-lea, în care Imperiul Chinez și ulterior Republica China au traversat ceea ce este denumit cei „100 de ani de umilință”. Din foarte multe puncte de vedere, nici Occidentul, nici China, nu și-au schimbat atitudinea, fiind menținută o reciprocă reținere și adversitate, inclusiv prin intermediul mass-media, a publicațiilor, iar de dată relativ recentă cu sprijinul noilor media.

Cu un condei care trădează aptitudini de jurnalist de campanie, Kerry Brown abordează condițiile care au premers accederea actualei elite aflate la vârful ierarhiei politice a Chinei – președintele Xi Jinping, premierul Li Keqiang și Wang Qishan, Zhang Dejian, Liu Yunshan, Yu Zhengsheng și Zhang Gaoli – surprins de faptul că masele de chinezi nu au fost cutremurate de acest proces.

Informaţii suplimentare
Autor Kerry Brown
Traducător Cristina Ispas
Data apariției Aprilie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-395-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Noii împărați
Rating-ul tău

BROWN, Kerry

     KERRY BROWN este director executiv al Centrului de studii chineze şi profesor de politici chineze la Universitatea din Sydney. Conduce şi Centrul european de studii chineze şi consiliere (ECRAN), finanţat de Comisia Europeană, fiind și membru asociat în cadrul Programului pentru Asia al Institutului Regal de Relaţii Internaţionale – Chatham House. A studiat la Cambridge, Londra şi la Universitatea din Leeds, a lucrat în Japonia şi în Regiunea Mongoliei Interioare din China, după care s-a întors la Londra, pentru a lucra în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. A publicat articole despre China și Asia în ziare prestigioase, cum ar fi New York Times, The Guardian, Daily Telegraph, Australian Financial Review, South China Morning Post, Financial Times. A publicat articole despre China și Asia în ziare prestigioase, cum ar fi New York Times, The Guardian, Daily Telegraph, Australian Financial Review, South China Morning Post, Financial Times. Este autorul mai multor volume care tratează istoria Chinei, dintre care menționăm: Struggling Giant: China in the 21st Century (2007), The Rise of the Dragon. Chinese Investment Flows in the Reform Period (2008), Friends and Enemies: The Past, Present and Future of the Communist Party of China (2009), Ballot Box China (2011), Hu Jintao: China’s Silent Ruler (2012), Contemporary China (2013), Shanghai 2020: The City’s Vision for its Future (2014), Carnival China: China in the Era of Hu Jintao and Xi Jinping (2014).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top