Nenumăratele măști ale lui Andy Zhou

Autor:

Jack Cheng

Colecție: Smart Age
Discount 26,98 lei Preţ standard 41,50 lei
Numai 999 ramase
SKU
JUN.1468

Andy Zhou e într-o mulțime de feluri: în această poveste sensibilă și onestă, băiatul se descoperă și se maturizează.

Andy Zhou, un băiețel creativ și curajos, s-a obișnuit să fie întocmai cum se așteaptă cei din jur de la el: copilul bun, pentru părinții și bunicii care vin în vizită din Shanghai, sau amicul săritor al lui Cindy, cea mai bună prietenă a sa, când vine vorba de planuri rebele.

Astfel, când Cindy îi propune, în prima zi din clasa a șasea, să participe la audițiile pentru Mișcare, spectacolul de dans organizat de școala lui, cum ar putea Andy să refuze? Curând însă, îl încearcă o mulțime de sentimente contradictorii, de la stinghereala pe care o simte când e printre ceilalți dansatori ori bătaia de cap pe care i-o dă noul partener de laborator, Jameel, până la acuitatea cu care observă tensiunile dintre tatăl și bunicul lui.

Apoi, odată cu discuțiile despre filmele de animație, bomboanele Hi-Chew și desenul cu șopârla, legătura dintre el și Jameel ia o altă întorsătură, aducând noi provocări, dar și încurcături.

Indiferent cât de mult îi pasă lui Andy de prietenii și familia lui, îi este greu să nu șovăie între multitudinea de feluri în care poate fi, nenumăratele fețe pe care le poartă, însă și mai greu îi este să înțeleagă dacă vreuna dintre aceste măști este el – în realitate.

O poveste excelentă și plină de haz, despre familie și prietenie, identitate și creativitate, dar și despre discrepanța culturală dintre generații (bunicii imigranți, părinții și nepoții crescuți într-o societate diferită), romanul lui Jack Cheng abundă de umor, sinceritate și dragoste nemărginită.

 

„Andy e într-o mulțime de feluri, ca noi toți. O nouă carte excelentă a lui Jack Cheng.” Erin Entrada Kelly, autoarea cărții Universul știe, câștigătoare a Medaliei Newberry

 

„Cartea de față îmbină o scriitură minunată cu detalii din belșug. E o bucurie și o experiență înălțătoare să-l vezi pe Andy devenind el însuși.” Tae Keller, autoarea cărții When You Trap a Tiger, premiată cu Medalia Newberry

 

„Cu onestitate și umor fin, Jack Cheng explorează bucuriile și încercările maturizării.” Paula Yoo, autoarea romanului From a Whisper to a Rallying Cry

Informaţii suplimentare
Autor

Jack Cheng

Traducător Loredana Voicilă
Imprint Corint Junior
Colecție Smart Age
Gen Literatură pentru copii
Vârsta +12 ani
Data apariției Mai 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 368
Format 13 x 20 cm
ISBN 9789731288864
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Nenumăratele măști ale lui Andy Zhou
Rating-ul tău

Jack Cheng s-a născut la Shanghai, a crescut în Michigan și a locuit timp de 10 ani în Brooklyn. În prezent, trăiește și lucrează în Detroit și este un foarte apreciat scriitor de literatură pentru copii și adolescenți.

Romanul său de debut, Ne vedem în cosmos, prieteni!, pentru cititorii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, a câștigat premiile Golden Kite și Great Lakes Great Reads. Jack a vizitat școli de pe întregul glob și a discutat cu nenumărați elevi despre cum își pot găsi drumul în viață ca scriitori și artiști. În 2019, a câștigat premiul Kresge Artist Fellow.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top