MUC CEL MIC

Discount 8,80 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
JUN.012
Desi a avut o viata scurta - a murit la numai douazeci si cinci de ani - Wilhelm Hauff (1802-1827) este un scriitor care a deschis drumul multor genuri literare în proza germana.

Desi a avut o viata scurta - a murit la numai douazeci si cinci de ani - Wilhelm Hauff (1802-1827) este un scriitor care a deschis drumul multor genuri literare in proza germana. A scris basme, povestiri umoristico-fantastice si nuvele cu accente de satira social-politica.

Muc cel mic, Califul Barza, Hanul din Spessart sunt titluri de referinta pentru basmele lui Wilhelm Hauff, naratiuni ample de tipul "povestirilor in rama" (povestiri in povestire), cu o mare varietate de personaje si cu o actiune ce se desfasoara pe multiple planuri.

 

Insotit de prealuminatul sultan, micul Muc patrunse in odaia tainuita si-si lua înapoi toiagul al carui mâner inchipuia un cap de leu, incalta iute imineii cei mari si, smulgandu-si barba falsa, se intoarse de trei ori pe calcaie si-i striga sultanului:

- Pentru ca m-ai alungat din tara ta, vei avea pe veci urechi de magar si nas mare ca de elefant! Zadarnic isi chema sultanul slujitorii, caci micul Muc zbura din palat...
Informaţii suplimentare
Imprint Corint Junior
Copertă Flexicover
Nr. pagini 44
Format 25 x 25 cm
ISBN 973-7789-58-7
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:MUC CEL MIC
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top