Miliardarii naziști. Istoria întunecată a celor mai bogate dinastii germane

Discount 48,43 lei Preţ standard 74,50 lei
Numai 916 ramase
SKU
BOK.0966

Povestea colaborării unora dintre cele mai bogate familii germane cu puterea nazistă, precum și a modului în care acestea au prosperat în timpul celui de-Al Treilea Reich.

Volkswagen, Porsche, Dr. Oetker… Acestea sunt unele dintre cele mai reprezentative branduri ale Germaniei, adevărate simboluri ale spiritului întreprinzător din această țară. Dar care este adevărul din spatele succesului?

La sfârșitul Primului Război Mondial, Germania era o țară învinsă, cu o populație sărăcită. Pe fondul crizei economico-sociale profunde și al fricii față de ascensiunea comuniștilor, Partidul Muncitoresc Național-Socialist German al lui Adolf Hitler a ajuns să preia puterea și să instituie un regim autoritar.

Printre cei care au sprijinit cauza nazistă s-au numărat și membrii câtorva dintre cele mai înstărite familii germane. Quandt, von Finck, Flick sunt doar câteva dintre marile nume care au susținut financiar partidul lui Hitler, în schimbul unor facilități care le-au permis să-și dezvolte afacerile și să-și sporească averile.

Prin intermediul remarcabilei investigații realizate de ziaristul David de Jong în volumul Miliardarii naziști, vă invităm să descoperiți trecutul întunecat al dinastiilor financiare care dețin astăzi BMW, Volkswagen sau Porsche.

 

 „O anchetă detaliată, convingătoare, care dă fiori.” The Jerusalem Post

„Bine documentat, cu o scriitură convingătoare și plină de substanță, debutul strălucit al lui David de Jong limpezește un capitol sumbru al trecutului și, totodată, aduce la lumină, într-un mod șocant, prezentul și, poate, viitorul nostru apropiat – arătând modul în care un amestec insidios de capitalism și fascism poate distruge democrația și nenumărate vieți. O lectură absolut obligatorie.” Norman Ohler, autorul cărții Naziștii și drogurile, publicată în 2020 la Editura Corint

„O cercetare solidă a laturii financiare a răului nazist, a cărui tristă amintire nu s-a stins încă. De Jong are meritul de a fi readus multe dintre aceste evenimente în centrul atenției.” Kirkus Reviews

Informaţii suplimentare
Autor

David de Jong

Traducător Alina Popescu
Prefață Florian Banu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Septembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 464
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-338-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Miliardarii naziști. Istoria întunecată a celor mai bogate dinastii germane
Rating-ul tău

David de Jong este un jurnalist olandez care a relatat pentru Bloomberg News despre sectorul bancar și financiar european și american. Tema sa predilectă a fost investigarea originilor controversate ale averilor deținute de miliardari. Articolele lui au fost publicate şi în Bloomberg, The New York Times, Businessweek, Wall Street Journal şi cotidianul olandez Financial Daily, ziar pentru care lucrează în prezent de la Tel Aviv. A fost corespondent la Berlin vreme de patru ani, timp în care s-a documentat şi a scris cartea de faţă.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top