Memoriile lui Ernst Röhm

Autor:

Ernst Rohm

Discount 11,50 lei Preţ standard 44,90 lei
Numai 1819 ramase
SKU
BOK.0444

Considerat de unii „omul care l-a inventat pe Hitler”, Röhm a fost un personaj important al Partidului Nazist în perioada de început a acestuia. 

Considerat de unii „omul care l-a inventat pe Hitler”, Röhm a fost un personaj important al Partidului Nazist în perioada de început a acestuia. Comandant al faimosului SA, organizația paramilitară care l-a ajutat pe Hitler să ajungă la putere în anii 1930, și, la un moment dat, aliatul său de nădejde, Röhm a fost executat de SS în iulie 1934, în timpul operației de epurare cunoscute sub numele de „Noaptea Cuțitelor Lungi”. După asasinare, arhiva personală a lui Ernst Röhm a fost distrusă. În afara câtorva documente răzlețe, n-a mai rămas decât această autobiografie, tradusă acum pentru prima oară în limba română. Ea constituie un neprețuit izvor istoric, oferind informații importante atât despre nemiloasele lupte pentru putere și ideologiile care au apărut în mișcarea nazistă în prima fază a existenței sale, cât și despre viața și concepțiile acestei figuri de seamă, ignorate în mare masură.

„Era mai degrabă soldat decât ofițer. În memoriile sale, condamna lașitatea, senzualitatea și alte vicii ale multor camarazi; dezvăluirile lui au reprezentat aproape un act de trădare la adresa propriei caste.”  KONRAD HEIDEN, Der Führer – Hitler’s Rise to Power (1944)

Informaţii suplimentare
Autor Ernst Rohm
Traducător Sorin Cristescu
Data apariției Octombrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-432-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Memoriile lui Ernst Röhm
Rating-ul tău

RÖHM, Ernst

       ERNST RÖHM (1887–1934) s-a născut la München, fiind al treilea copil al lui Emilie și Julius Röhm. A intrat în armată în 1906. A participat la Primul Război Mondial, luptând în Franța și România. După înfrângerea Germaniei, a activat în Freikorps și, ulterior, în Partidul Național-Socialist (Nazist). A fost un adevărat mentor, promotor și protector al acestuia, contribuind la formarea SA, organizația paramilitară aflată în spatele activității politice a naziștilor până în 1933. A luat parte în 1923 la așa-numitul Puci de la Berărie, în urma căruia a stat câteva luni la închisoare. În 1925, dezamăgit, se retrage din viața publică, iar în 1928 pleacă în Bolivia. La sfârșitul lui 1930, este chemat de Hitler să reorganizeze SA. Temându-se că aceasta ar putea lua locul Partidului Nazist pe scena politică a Germaniei, Hitler a dat ordin ca Röhm să fie ucis la 1 iulie 1934.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top