Medicina profundă. Sănătatea redevine umană cu ajutorul inteligenței artificiale

Autor:

Eric Topol

Discount 57,68 lei Preţ standard 76,90 lei
Numai 1996 ramase
SKU
BOK.0820

O abordare captivantă a modului în care medicina realizată cu ajutorul inteligenței artificiale poate ușura munca medicilor și, prin urmare, poate salva un număr și mai mare de vieți omenești.

În Medicina profundă, cunoscutul savant american Eric Topol dezvăluie modul în care inteligența artificială (IA) poate ajuta, având potențialul să transforme toate aspectele din activitatea medicilor. În final, rezultă o reducere a costurilor alocate domeniului medical, dar și a ratei mortalității. Autorul demonstrează că IA eliberează medicii de sarcinile anoste și repetitive care îi împiedică să se conecteze cu pacienții, și că vindecarea începe odată cu ascultarea celor suferinzi și a nevoilor acestora.

 

„Nu este pentru prima oară când am remarcat o reticență în adoptarea de tehnologii noi în medicină. Este cea de‑a treia carte pe care o scriu în legătură cu viitorul medicinei. În The Creative Destruction of Medicine, am cartografiat modul în care senzorii, secvențierea, imagistica, telemedicina și multe alte oportunități tehnologice ne‑au ajutat să digitalizăm ființa umană și să realizăm transformarea digitală a medicinei. În The Patient Will See You Now, am discutat despre felul în care medicina ar putea fi democratizată – și anume, că paternalismul medical se va estompa pe măsură ce consumatorii nu numai că vor genera pur și simplu informațiile personale, dar vor fi și proprietarii lor, având un mai mare acces la propriile date medicale și, în cele din urmă, ar putea (dacă doresc) să preia controlul […] asupra felului în care sunt îngrijiți. Această carte reprezintă faza următoare, cel de-al treilea D după digitalizare și democratizare, și este cea mai cuprinzătoare. Indiferent ce impresie aveți cu privire la interesul meu pentru noile tehnologii, am visat întotdeauna să galvanizez elementul uman esențial din practica medicală. Cu acest al treilea D care vine de la deep learning (învățarea profundă), vom avea un cadru pentru a ne îngriji de rădăcinile medicinei: legătura om-om.” ERIC TOPOL

 „Asistența medicală oferă cea mai bună ocazie de a combina inteligența artificială și umanitatea. Cartea lui Eric Topol este o lucrare definitorie pentru cineva care înțelege profund atât domeniul sănătății, cât și pe cel al inteligenței artificiale. Recomand cu tărie această carte și sper ca ea să fie o punte de legătură între practicanții medicinei și cercetătorii domeniului IA, ajutându-i să înțeleagă că numai colaborând poate fi împlinit visul nostru comun de sănătate și longevitate.”

KAI-FU LEE, autor al bestsellerului Superputerile inteligenței artificiale

„Viziunea împărtășită de dr. Topol asupra medicinei viitorului este una optimistă. Potrivit acestuia, inteligența artificială va economisi timp și bani și va salva vieți omenești.” The Economist

„Eric Topol subliniază, plin de pasiune și convingere, potențialul de transformare pe care îl deține medicina profundă.” Lancet

Informaţii suplimentare
Autor

Eric Topol

Traducător Carmen Strungaru
Imprint Corint Future
Data apariției Februarie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 464
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-055-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Medicina profundă. Sănătatea redevine umană cu ajutorul inteligenței artificiale
Rating-ul tău

Eric Topol este cardiolog recunoscut la nivel mondial, vicepreședinte al Scripps Research, fondatorul unei noi școli medicale și unul dintre primii zece cei mai citați cercetători din domeniul medical. Principalele sale preocupări științifice sunt în domeniile genomică și instrumente digitale, urmărind folosirea mijloacelor de analiză ale inteligenței artificiale.

Eric Topol este autor al lucrărilor The Patient Will See You Now și The Creative Destruction of Medicine. Trăiește în La Jolla, California.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top