Marele Meaulnes

Autor:

Alain-Fournier

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1985 ramase
SKU
BOK.0924

Marele Meaulnes, bijuterie literară desăvârșită și stranie totodată, surprinde nostalgia și neverosimilul cumpenei dintre adolescență și maturitate. Acest roman – parte autobiografic, parte de dragoste, parte de aventuri – reprezintă o împletire captivantă de realism și fantastic-simbolic, ce nu încetează să încânte generații de cititori prin forța scriiturii.

Titlul figurează în topul celor mai bune 100 de cărți ale secolului (Les cent livres du siècle) întocmit de Le Monde.

Există câteva adaptări cinematografice și pentru radio, cea mai cunoscută fiind lungmetrajul francez Le Grand Meaulnes, din 2006, în care joacă și Clémence Poésy.

Alain-Fournier a fost autorul unui singur roman, operă considerată astăzi, la mai bine de un veac de la publicare, una dintre capodoperele incontestabile ale literaturii europene.

Marele Meaulnes, bijuterie literară desăvârșită și stranie totodată, surprinde nostalgia și neverosimilul cumpenei dintre adolescență și maturitate. Acest roman – parte autobiografic, parte de dragoste, parte de aventuri – reprezintă o împletire captivantă de realism și fantastic-simbolic, ce nu încetează să încânte generații de cititori prin forța scriiturii.

Tânărul narator François Seurel, grandiosul său prieten Augustin Meaulnes, iubita lui evanescentă Yvonne de Galais, fratele acesteia Frantz de Galais, logodnica pierdută a lui – modesta, însă misterioasa Valentine Blondeau; toate aceste personaje – animate de căutarea iubirii perfecte, dar copleșite de greutatea imposibil de purtat a perfecțiunii – se înlănțuie într-o sarabandă tușantă și memorabilă.

Alain-Fournier își încheie promițătoarea carieră la doar douăzeci și șapte de ani, ucis în una dintre primele lupte ale Marelui Război.

 

„[…] cel mai de seamă roman al adolescenței din literatura europeană.” JOHN FOWLES

„Recitind Marele Meaulnes […], am fost surprins de această dată de incredibila vigoare literară a romanului.” JULIAN BARNES

Marele Meaulnes este o traducere – pe cât de fidel o permite scriitura lirică – a textului de Alain-Fournier. Dincolo de opțiunea pentru fidelitatea față de spiritul și – în limita posibilului – litera textului, această nouă versiune românească pune implicit problema retraducerii marilor opere și a necesității și intervalelor de timp la care trebuie ea realizată…” ANDREEA VLĂDESCU, „Prefață”

Le Grand Meaulnes este, în concluzie, un manifest al tinereții veșnice, vârsta antieroilor eterni, al îngenuncherii amare a visului adolescentin și al valorii estetice perene.” ANDREEA VLĂDESCU, „Prefață”

Informaţii suplimentare
Autor

Alain-Fournier

Ilustrator Ilustrație copertă Edvard Munch, Doi băieți pe un drum de țară (1882)
Traducător Andreea Vlădescu
Prefață Andreea Vlădescu
Imprint Corint Clasici ai Literaturii
Data apariției Mai 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 272
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-295-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Marele Meaulnes
Rating-ul tău

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Noi vă aşteptăm la Bookfest! Cărţile aflate în precomandă vor fi dispobinile la standul Corint. Vă rugăm nu daţi precomandă, dacă veţi veni la târg!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top