Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960-1965)

38,50 lei
Numai 1966 ramase
SKU
BOK.0382

Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960–1965) este povestea captivantă și personală a celor trăite de tânărul Murray în această legendară unitate a armatei franceze. 

Legiunea Străină – misterioasă, idealistă, implacabilă – este o organizație plină de personaje dubioase, un loc cu totul nepotrivit pentru un englez pe cinste, în vârstă de numai nouăsprezece ani. Cu toate acestea, în 1960, Simon Murray a călătorit sigur la Paris, Marsilia și, în cele din urmă, în Algeria pentru a duce la îndeplinire cel mai dur contract din viața sa: cinci ani de serviciu în slujba Legiunii. În tot acest timp, el a ținut un jurnal.

Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960–1965) este povestea captivantă și personală a celor trăite de tânărul Murray în această legendară unitate a armatei franceze. Cronica de față reprezintă dovada incontestabilă a faptului că Legiunea își merită pe deplin reputația dobândită de-a lungul timpului, de supremă piatră de încercare din punct de vedere fizic și psihic a celor ce se încumetă să intre în rândurile ei. În deșertul ars de soare din nordul Africii, bărbați puternici cedează din cauza comportamentului brutal al unor ofițeri, a antrenamentelor necruțătoare și a pedepselor barbare. Totuși Murray supraviețuiește, ba chiar iese întărit din toată această experiență. Căci el împărtășește cu cei care-i sunt camarazi, bărbați căliți din toate națiile și din toate păturile sociale, o trăsătură izbăvitoare: hotărârea de a nu renunța niciodată.

„[Cartea lui Simon Murray] descrie o experiență la care mulți visează, dar pe care puțini o trăiesc cu adevărat.” The Washington Post

„Dramatismul, emoția și culoarea unui thriller reușit despre curaj și izbândă.” Dr. Henry Kissinger

„O plăcere s-o citești și aproape cu neputință s-o lași din mână.” Army Times

Informaţii suplimentare
Autor Simon Murray
Traducător Andrei Covaciu-Pogorilowski
Data apariției ianuarie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 464
Format 13 x 20 cm
ISBN 978‑606‑793‑293‑5
new_isbn 9786067932935
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Jurnalul unui soldat în Legiunea Străină (1960-1965)
Rating-ul tău

MURRAY, Simon

     Simon Murray (n. 1940) este om de afaceri de anvergură internațională. A condus unele dintre cele mai mari companii transnaționale, printre care se numără lanțurile hoteliere Sheraton și Hilton, precum și Grupul Deutsche Bank. Pentru rolul semnificativ pe care l-a jucat în pregătirea schimbărilor politice din Hong Kong din anii 1990, i s-a acordat titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. De asemenea, i s-au conferit Ordinul Național de Merit și titlul de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea Republicii Franceze. În 2005, a devenit cel mai vârstnic om care a ajuns la Polul Sud. A urmat cursuri la Stanford Business School din SUA. Este căsătorit, are trei copii și se mândrește cu cei șase nepoți ai săi.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top