În misiune în România. Anecdote de război și moravuri românești

Autor:

Paul Bléry

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 993 ramase
SKU
BOK.1060

Memoriile și însemnările aviatorului francez Paul Bléry, membru al Misiunii Militare Franceze în România, din Primul Război Mondial. 

După intrarea României în Primul Război Mondial de partea Antantei, Franța și-a asumat rolul de a ajuta armata română prin intermediul unei misiuni militare. Avându-l la conducere pe generalul Henri Mathias Berthelot, din rândul acesteia a făcut parte și un tânăr aviator pe nume Paul Bléry, ale cărui amintiri despre misiune sunt redate în acest volum. 

Cu obiectivitatea unui străin, autorul observă și descrie oamenii și locurile din România, împărtășind impresiile pe care și le-a format, fie că a fost vorba despre aristocrați și persoane de vază, fie despre simpli țărani ori chiar despre soldați. 

Cartea reprezintă o adevărată „bijuterie memorialistică”, dar și o lectură care ne introduce în atmosfera unei perioade complicate și tumultuoase pentru întreaga omenire. 

 

„Spre deosebire de majoritatea aviatorilor care descriu cu lux de amănunte și detalii tehnice zborurile cu avionul și duelurile lor cu inamicul, eroul nostru este un om profund ancorat în realitate. Atenția lui se îndreaptă asupra oamenilor și locurilor, fie atunci când străbate Rusia, de două ori, fie, mai ales, când este încartiruit în România, la Iași, la Bârlad, la Brăila, la Galați, la Piatra-Neamț sau la Botoșani.” SORIN CRISTESCU 

Informaţii suplimentare
Autor

Paul Bléry

Traducător Sorin Cristescu
Prefață Dumitru Iliescu
Imprint Corint Istorie
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Cultură generală
Vârsta +16 ani
Data apariției Mai 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060885511
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:În misiune în România. Anecdote de război și moravuri românești
Rating-ul tău

Paul Blery (1889‒?), scriitor și aviator francez, participant în Primul Război Mondial. A scris numeroase volume dedicate aviației: À 1800 tours (1929), Sans Escales (1931), Fiançailles de 1914 (1932) și Aviateurs (1933). A contribuit și la realizarea unor documentări biografice despre mai mulți aviatori, dintre care Jean Mermoz (1927), Pierre Weiss (1932) și Hélène Boucher (1933). 

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top