Iluzii pierdute

Discount 46,41 lei Preţ standard 71,40 lei
Numai 993 ramase
SKU
BOK.1020

Urmărind povestea tânărului poet Lucien Chardon, a relațiilor și a încercărilor sale de ascensiune socială, descoperim în Iluzii pierdute o frescă impresionantă a societății franceze din prima jumătate a secolului al XIX-lea și a moravurilor acesteia.

Illusions perdues, film din 2021, în regia lui Xavier Giannoli, cu Benjamin Voisin (în rolul lui Lucien Chardon), Cecilé de France (ca Louise), și Xavier Dolan, Gérard Depardieu; câștigător al șapte premii César

În Iluzii pierdute, parte din monumentala „Comedie umană”, protagonistul, Lucien Chardon, este un jurnalist ale cărui aspirații de a accede în lumea nobiliară, căreia simte că îi aparține de drept, sunt susținute, prin mari sacrificii, de către mama și sora sa. Celălalt erou al romanului, David Séchard, tipograf constrâns să preia afacerea tatălui său, are propriile aspirații, anume de a fi inventator. Balzac oferă în acest magistral roman un panoptic cultural, social și moral al Franței de început de secol XIX.

 

„Balzac a fost, pe rând, un sfânt, un criminal, un judecător onest, un judecător corupt, un ministru, o femeie de moravuri ușoare, o ducesă și, întotdeauna, un geniu.” André Maurois

„Balzac [a fost] maestrul neegalat al artei de a reda umanitatea așa cum se manifestă ea în societatea modernă. […] A scrutat și a sfidat totul.” George Sand

„Admirat fără rezerve sau negat pătimaș, Honoré de Balzac (1799–1850) s-a afirmat în conștiința culturală universală ca un titan al literaturii. Genial prin interpretarea realului și prin forța artistică, el a prefigurat de fapt un alt mod de abordare estetică a societății și a individului.” Andreea Vlădescu, „Prefață”

Informaţii suplimentare
Autor

Honoré de Balzac

Traducător Simona Brînzaru
Prefață Andreea Vlădescu
Imprint Corint Clasici ai Literaturii
Data apariției Ianuarie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 720
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-996-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Iluzii pierdute
Rating-ul tău

Honoré de Balzac

Honoré de Balzac (1799–1850) s-a consacrat literaturii de foarte devreme, publicând sub pseudonim, încă din 1821, mai multe romane noir, dar adevărata recunoaștere o va dobândi abia în 1829, anul în care vede lumina tiparului primul roman semnat cu numele său (ortografiat Honoré Balzac): Ultimul șuan…, de­venit, în 1841, Șuanii. De acum înainte și până la ultimele sale capodopere, Verișoara Bette și Vărul Pons, timp de aproape do­uăzeci de ani, istoria vieții lui Balzac se confundă cu istoria edi­ficării grandiosului construct care este „Comedia umană”, un ansamblu romanesc constituit din serii și secțiuni în care vor fi grupate, pe măsura publicării lor, majoritatea romanelor sale, de la Gobseck la Eugénie Grandet și Iluzii pierdute și de la Moș Goriot la Crinul din vale. Honoré de Balzac face parte din pleiada marilor scriitori a căror inestimabilă influență asupra artelor se resimte până în contemporaneitate, fiind renumit pentru talentul său fecund și pentru personajele complexe pe care le-a creat.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top