Iluzia cristalizării. Comunism, exil, destine

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
Numai 1974 ramase
SKU
BOK.0537

Comunism, exil, destine

       „Cei doi autori, moldoveni de-a dreapta ș­i de-a stânga Prutului, se fălesc nevoie-mare, se provoacă, se completeaă ­și se lasă purtați de gânduri într-un dialog de-a dreptul cople­șitor. Experiența domnului Radu Negrescu-Suțu, aceea a unui om care a contribuit la facerea istoriei (familia ilustră, implicarea personală), cultura sa ­și, în egală măsură, cea a Lilianei Corobca, prin prisma preocupărilor pentru exilul românesc și a talentului său literar, sunt remarcabile. Cei doi literați flanează cu eleganță ­și cu ușurință cunoscătorilor de calibru prin istorie, inclusiv prin cea literară și, în special, prin cea recentă, cu toate ale sale: traumele comunismului, ale exilului, bucuriile și tristețile mărunte ș­i mari ale omului silit la dezrădăcinare, adaptările ș­i (re)întoarcerile acasă. Cei doi se oglindesc în aceea­și apă, amândoi au trecut malurile înspre ș­i dinspre acasă. Exilul – trăit sau studiat – i-a adunat în aceeaș­i pagina.” Flori Bălănescu

Informaţii suplimentare
Autor Liliana Corobca
Radu Negrescu - Șuțu
Data apariției Septembrie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-642-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Iluzia cristalizării. Comunism, exil, destine
Rating-ul tău

NEGRESCU - ȘUȚU, Radu

         RADU ALEXANDRU NEGRESCU-SUȚU (n. 1950) este fiul colonelului Aurel Mihai Negrescu, ofițer al Armatei Regale române, și al prințesei Georgeta Rudolf Suțu, stră-strănepoata domnitorului Alexandru Nicolae Suțu. Condamnat de Ceauşescu, în urma unui protest, la un an de muncă silnică la Canalul Dunăre-Marea Neagră, în 1977, este expulzat la sfârşitul anului şi obţine azilul politic în Franţa, stabilindu-se la Paris. Ziarist şi scriitor, pasionat de istoria și de genealogia familiei sale, este autorul Cărții de aur a Familiei Suțu, apărută în anul 2015, la Editura Capitel din București.

COROBCA, Liliana

Liliana Corobca (n. 1975, Săseni, Republica Moldova). Absolventă a Facultăţii de Litere a Universităţii de Stat din Moldova (1997). Doctor în litere la Universitatea din București (cu teza Personajul în romanul românesc interbelic, 2003). Editor, expert în domeniul Exilului românesc și cercetător la IICCMER din București. A publicat șase romane, traduse sau premiate. A scris studiul Controlul cărții. Cenzura literaturii în regimul comunist din România (2014). A editat volume pe teme de exil și istorie recentă, printre care: Poezia românească din exil (2006); Instituția cenzurii comuniste în România. 1949-1977 (2014, Premiul „Dimitrie Onciul” al Fundației Culturale Magazin istoric), Paul Goma și exilul etern (2016), Panorama comunismului în Moldova sovietică. Context, surse, interpretări (2019).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: