Hitler. Adevăruri și legende

Discount 32,11 lei Preţ standard 49,40 lei
Numai 994 ramase
SKU
BOK.1079

Eseu despre legendele referitoare la Hitler și despre măsura veridicității acestora.

„O sinteză excelentă, bine documentată și plină de substanță.” GEOFFROY CAILLET, Le Figaro Histoire

Ce se mai poate spune despre Hitler, după publicarea a mii de articole și cărți, inclusiv numeroasele biografii bine documentate? Tocmai, nu este vorba despre a spune mai mult, ci despre a spune corect și a vedea lucrurile diferit, examinând punctele neclare pe care le întâlnim în viața lui Hitler.

Cu această misiune, vom merge pe urmele lui, punând întrebările pe care toți le pun, dar la care foarte puțini pot răspunde. A avut Hitler o copilărie nefericită? A fost întotdeauna antisemit? Poate fi considerat erou al Marelui Război? Vom vedea că scrierea lui, Mein Kampf, nu a fost în niciun caz premeditată, că dictatorul nu a îmbunătățit nici condiția muncitorilor, nici statutul femeilor, că a ezitat în fața Bisericilor germane, că a fost un strateg slab… Dar și că a condus omenirea către cel mai atroce dintre războaie.

 

„O analiză competentă și edificatoare.” Le Parisien

„Claude Quétel realizează un bilanț al adevăratei personalități a dictatorului german, la opt decenii de la moartea acestuia.”  CHRISTIAN LAPORTE, La Libre Belgique

„O lucrare inspirat concepută, la granița dintre psihologie și analiză ideologică, menită să completeze nefericitul portret al unuia dintre marii criminali ai istoriei.” JEAN SÉVILLIA, Le Figaro Magazine

„O sinteză excelentă, bine documentată și plină de substanță.” GEOFFROY CAILLET, Le Figaro Histoire

Informaţii suplimentare
Autor

Claude Quétel

Traducător Alina Pavelescu
Imprint Corint Istorie
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Politică, Cultură generală
Vârsta +16 ani
Data apariției Iulie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060886037
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Hitler. Adevăruri și legende
Rating-ul tău

Claude Quétel (n. 1939) este scriitor și istoric francez, specializat în studiul mentalităților. În 1976 devine membru al CNRS (Centre national de la recherche scientifique), cel mai mare organism de cercetare științifică din Franța, fiind numit  ulterior director de cercetare în cadrul acestuia. A publicat peste 20 de cărți, dintre care amintim: L’Histoire de France racontée par le jeu de l’oie (1982), Femmes dans la guerre, 1939-1945 (2004), Histoire de la folie (2009), Crois ou meurs! Histoire incorrecte de la Révolution française (2019).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top