Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare

Discount 24,90 lei Preţ standard 41,50 lei
SKU
BOK.0495

Volumul este numai în parte o autobiografie a Olimpiei Zamfirescu. Acesta cuprinde în treacăt perioada tinereții sale, care a fost, fără îndoială, cea mai fericită din viața ei.

Volumul este numai în parte o autobiografie a Olimpiei Zamfirescu. Acesta cuprinde în treacăt perioada tinereții sale, care a fost, fără îndoială, cea mai fericită din viața ei.

Cele peste trei sute de pagini scrise la mașină în limba engleză și depuse la arhivele de la Imperial War Museum din Londra descriu cu lux de amănunte perioada petrecută în închisoare și domiciliul forțat în timpul regimului comunist din România. [...] Am stat mult în cumpănă dacă merită sau nu să public aceste «discrepanțe», dar, citind pe îndelete aceste pagini, am fost atât de entuziasmat de stilul captivant, demn de un roman polițist, cât și de conținut, încât am hotărât împreună cu Alexandra Zamfirescu, nepoata Olimpiei, să publicăm această carte.” Codin Zamfirescu, nepot al autoarei

Informaţii suplimentare
Autor Olimpia Zamfirescu
Data apariției Martie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-571-4
new_isbn 9786067935714
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare
Rating-ul tău

Istoria cu blazon este istoria elitelor autentice. Este povestea unei lumi care a strălucit prin stil, prin inteligență, bun-gust și subtilitatea conversației din saloane. Este istoria unor oameni care au fost binecuvântați nu numai cu avere și ranguri, ci și cu patriotism, spirit de sacrificiu și simțul datoriei.

Studii istorice, jurnale, memorii, monografi i, evocări, literatură „cu ștaif”, reeditări sau mărturii inedite ne vor ajuta să recuperăm istoria dramatică și plină de farmec a vechilor elite românești sau de pe alte meleaguri. Purtați de dorința de a ne aminti cine suntem, să deschidem vechile cufere rămase de la bunici, să suflăm praful de pe blazon și să-l purtăm, cu mândrie, pe o carte.

ZAMFIRESCU, Olimpia

OLIMPIA ZAMFIRESCU s-a născut la 16 august 1921 la București. Tatăl ei era Constantin Zamfirescu, patronul Fabricii de Ciocolată „Zamfirescu”. În 1948, după naționalizare, acesta s-a sinucis, iar familia, care locuia în incinta fabricii, a fost dată afară.

Arestată în 1955, apoi în 1959 și condamnată la domiciliu forțat în Bărăgan, pleacă din țară în 1962, ajutată de prietenii din străinătate. După câțiva ani de peregrinări prin Europa și America, este angajată la postul de radio Deutschlandfunk din Köln.

A decedat în ianuarie 2009 la Cannes, pe Coasta de Azur, unde se stabilise din 1993.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top