Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare

41,50 lei
Numai 1972 ramase
SKU
BOK.0495

Volumul este numai în parte o autobiografie a Olimpiei Zamfirescu. Acesta cuprinde în treacăt perioada tinereții sale, care a fost, fără îndoială, cea mai fericită din viața ei.

Volumul este numai în parte o autobiografie a Olimpiei Zamfirescu. Acesta cuprinde în treacăt perioada tinereții sale, care a fost, fără îndoială, cea mai fericită din viața ei.

Cele peste trei sute de pagini scrise la mașină în limba engleză și depuse la arhivele de la Imperial War Museum din Londra descriu cu lux de amănunte perioada petrecută în închisoare și domiciliul forțat în timpul regimului comunist din România. [...] Am stat mult în cumpănă dacă merită sau nu să public aceste «discrepanțe», dar, citind pe îndelete aceste pagini, am fost atât de entuziasmat de stilul captivant, demn de un roman polițist, cât și de conținut, încât am hotărât împreună cu Alexandra Zamfirescu, nepoata Olimpiei, să publicăm această carte.” Codin Zamfirescu, nepot al autoarei

Informaţii suplimentare
Autor Olimpia Zamfirescu
Data apariției Martie 2019
Copertă Flexicover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-571-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Gustul amar al ciocolatei. Jurnalul unei supraviețuitoare
Rating-ul tău

ZAMFIRESCU, Olimpia

OLIMPIA ZAMFIRESCU s-a născut la 16 august 1921 la București. Tatăl ei era Constantin Zamfirescu, patronul Fabricii de Ciocolată „Zamfirescu”. În 1948, după naționalizare, acesta s-a sinucis, iar familia, care locuia în incinta fabricii, a fost dată afară.

Arestată în 1955, apoi în 1959 și condamnată la domiciliu forțat în Bărăgan, pleacă din țară în 1962, ajutată de prietenii din străinătate. După câțiva ani de peregrinări prin Europa și America, este angajată la postul de radio Deutschlandfunk din Köln.

A decedat în ianuarie 2009 la Cannes, pe Coasta de Azur, unde se stabilise din 1993.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top