Frica și anxietatea copilului. Soluții practice pentru a-l ajuta să le depășească

Discount 42,84 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 977 ramase
SKU
BOK.0843

Lucrarea explică, în primul rând, modul în care putem recunoaște frica și anxietatea, arătând care sunt cele mai frecvente frici ale copiilor, pe categorii de vârstă, precum și cum să recunoaștem diferența dintre frică, anxietate și fobie.

  CORINT PENTRU PĂRINȚI este o colecție coordonată de Adriana Mitu, psiholog și psihoterapeut.

Prefața acestei lucrări este semnată de psiholog Otilia Mantelers.

Să crești un copil poate fi uneori o experiență copleșitoare. Gândite ca un sprijin în această aventură de-o viață, cărțile Corint pentru părinți abordează cele mai importante și mai actuale teme din domeniul parentingului. Reunite într-un format prietenos și profund empatic, studiile cuprinse în această colecție, semnate de specialiști recunoscuți, vin în întâmpinarea preocupărilor firești pe care societatea contemporană le aduce deopotrivă părinților și copiilor.
Să te crești pe tine, ca părinte, cu ajutorul lecturilor propuse în această colecție, va fi o misiune solicitantă și semnificativă, însă binele copilului tău va face să merite totul!


De unde apar fricile copilului? De ce sunt unii copii mai anxioși decât alții? Sunt normale frica și anxietatea? Ce poți face tu, ca părinte, pentru a-ți ajuta copilul să depășească aceste dificultăți? Când trebuie consultat un specialist?
Cartea de față răspunde tuturor acestor întrebări, grație cercetărilor din domeniile psihologiei și neuroștiințelor. Îmbogățită cu numeroase exemple rezultate din experiența autoarei, cartea li se adresează părinților care doresc să înțeleagă mai bine anxietatea de care suferă copilul lor și le propune soluții concrete și realiste pentru a-l ajuta să treacă peste aceste obstacole.

„Acest ghid emană bun-simț (…) Explicațiile și exemplele autoarei sunt simple, ușor de înțeles. Această carte este accesibilă tuturor și oferă teme de reflecție. Deși este vorba în principal despre stres și anxietate la copii, este abordat și aspectul de stres și anxietate la părinți.” ISABELLE JOANNETTE, autoare și psiholog specializat în lucrul cu copiii cu autism

„Cu siguranță, Frica și anxietatea copilului este cartea care a adunat toată știința legată de funcționarea psihică și fiziologică a fricii – și sunt încântată să o folosesc și eu în cadrul muncii mele.” OTILIA MANTELERS, psiholog

Informaţii suplimentare
Autor

Geneviève Pelletier

Traducător Ioana Maria Stăncescu
Imprint Corint pentru Părinți
Data apariției Septembrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 192
Format 15 x 22 cm
ISBN 978-606-088-088-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Frica și anxietatea copilului. Soluții practice pentru a-l ajuta să le depășească
Rating-ul tău

PELLETIER, GENEVIÈVE

GENEVIÈVE PELLETIER a studiat la Université Laval în Qué­bec, Canada. Este psiholog clinician, specializată de 15 ani în problemele copilului și adolescentului. Primele sale lucrări tratează stima de sine a copiilor, inteligența emoțională și anxietatea. Este autoarea cărții „Dez­voltarea stimei de sine și a inteligenței emoționale a copilului tău”, publicată de editura Broquet. Munca ei în cadrul rețelei de servicii sociale și de sănă­tate din Québec, Canada, o aduce zilnic în contact cu tineri care se confruntă cu probleme de sănătate mintală sau stimă de sine scăzută.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top