Frăția Musulmană, 1928–2023. Un secol între moderare și radicalizare

Discount 38,10 lei Preţ standard 63,50 lei
Numai 940 ramase
SKU
BOK.0998

O excelentă prezentare a organizațiilor islamiste reunite în familia politică a Frăției Musulmane scrisă de un expert în istoria Orientului Mijlociu.

Această carte propune o istorie a mișcării Frăția Musulmană din 1928 până în prezent și, concomitent, o analiză a unsprezece partide desprinse din marea familie politică sunnită Ikhwan al-Muslimin. Autorul urmărește evoluția ideologică a fraților musulmani din Egipt, Libia, Maroc, Tunisia, Iordania, Siria, Kuweit, precum și a formațiunii Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), dominată de figura liderului neootomanist Recep Tayyip Erdoğan. De o atenție specială se bucură sângerosul Front Islamic Național din Sudan și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza – ambele fiind structuri fondate de Ikhwan al-Muslimin. Scopul lucrării este formularea unor răspunsuri clare la întrebări esențiale pentru viitorul Orientului Mijlociu: Se pot modera islamiștii? Ce favorizează transformarea lor în activiști politici care acceptă principiile democrației? În ce condiții riscă ei să devină, precum gruparea palestiniană Hamas, adepți ai jihadului și terorismului de tip Daesh?

Informaţii suplimentare
Autor

Ovidiu Raețchi

Imprint Corint Istorie Autori Români
Data apariției Noiembrie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-403-3
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Frăția Musulmană, 1928–2023. Un secol între moderare și radicalizare
Rating-ul tău

Ovidiu Raețchi a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative și a obținut diploma de master în cultura arabă (Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București) și în civilizație ebraică (Facultatea de Litere, Universitatea din București). Este doctor în istorie cu o teză despre diplomația din Orientul Mijlociu și doctor în științe politice. A obținut premiul „Cartea anului” din partea Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română (Tel Aviv) pentru lucrarea Tzahal. O istorie a armatei israeliene (2019). A fost vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, deputat de Orientul Mijlociu și Africa (2012–2016), deputat de București (2016–2020) și a condus Grupul parlamentar de prietenie cu Arabia Saudită. Din februarie 2022 a devenit președintele Centrului Euro-Atlantic pentru Reziliență și secretar de stat în cadrul MAE. Este profesor asociat de istoria diplomației și istoria Uniunii Europene și a predat cursuri despre conflictul din Orientul Mijlociu și despre istoria Holocaustului la Institutul Diplomatic Român și Colegiul Național de Apărare.   

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top