Frați de arme. Românii, germanii și Frontul de Est

Discount 49,43 lei Preţ standard 65,90 lei
Numai 991 ramase
SKU
BOK.1097

Cooperarea dintre armatele română și germană pe Frontul de Est al celui de-Al Doilea Război Mondial. „Frăția de arme” aleasă de Antonescu se dovedeşte a fi un adevărat pact cu diavolul, în urma căruia evreii români au avut de suferit și o parte semnificativă a armatei a pierit pe Frontul de Est, într-o sângeroasă bătălie care avea să schimbe cursul războiului. 

Afectată de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial și de consecințele revizuirii frontierelor în Europa Centrală, precum și amenințată de pericolul sovietic, România condusă de Ion Antonescu a optat pentru o alianță cu Germania nazistă, constituind o veritabilă „frăție de arme”. 
Alegerea avea să se dovedească a fi un adevărat pact cu diavolul, în urma căruia evreii români au avut de suferit și o parte semnificativă a armatei a pierit pe Frontul de Est, într-o sângeroasă bătălie care avea să schimbe cursul războiului. 
Consultând lucrări de specialitate și documente de arhivă, istoricul Perry Pierik prezintă consecințele acestor evenimente cumplite în ceea ce se dovedește a fi o reconstituire obiectivă a unuia dintre cele mai tragice episoade din istoria României. 
 
„Lucrarea pe care Editura Corint a decis s-o ofere publicului din România prezintă câteva particularități care, cu certitudine, vor stârni interesul cititorilor. Fără a avea pretenții de exclusivitate în privința subiectului, cartea istoricului Perry Pierik abordează istoria României dintr-o perspectivă occidentală, tratând cea mai controversată și mai dramatică perioadă a ei, când țara a fost condusă de voința generalului (și, ulterior, mareșalul) Ion Antonescu.”  Manuel Stănescu 

Informaţii suplimentare
Autor

Perry Pierik

Traducător Cătălina Oșlobanu
Prefață Manuel Stănescu
Imprint Corint Istorie
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii
Vârsta +18 ani
Data apariției Septembrie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 320
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060881759
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Frați de arme. Românii, germanii și Frontul de Est
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top