Femei pe rug

Discount 46,48 lei Preţ standard 71,50 lei
Numai 1974 ramase
SKU
BOK.0826

Povestea unor femei nevoite să se descurce singure la capătul lumii, în vremuri de restriște.

Iarna anului 1617, Finnmak, Norvegia. O furtună teribilă se iscă pe mare în jurul îndepărtatei insule norvegiene Vardø. O tânără femeie, Maren, vede cum bărbații de pe insulă, plecați la pescuit, pier într-o clipită. Își pierde astfel tatăl, fratele și logodnicul.

Vardø este acum o așezare a femeilor, care sunt nevoite să supraviețuiască în lipsa ajutorului bărbaților răpuși în furtună.

Optsprezece luni mai târziu, aici sosește un personaj sinistru. Absalom Cornet a fost chemat din Scoția să le aducă pe femeile de pe insulă la ascultare. Cu el călătorește tânăra sa soție, Ursa. În noua ei casă, ca și în compania lui Maren, Ursa întâlnește ceva ce nu a mai văzut până atunci: femei independente. Dar acolo unde Ursa găsește fericirea și dragostea, Absalom nu vede decât un loc potopit de un rău îngrozitor, de vrăjitorie, pe care trebuie să-l dezrădăcineze cu orice preț, chiar cu arderea pe rug a vinovatelor...

Inspirată din fapte reale, furtuna din Vardø și procesul vrăjitoarelor din 1620, Femei pe rug este o poveste de dragoste cu accente feministe, înconjurată de răul oamenilor și prigoana naturii din nordul îndepărtat.

„Viscerală și atrăgătoare... minunată și înspăimântătoare.” – Madeline Miller, autoarea romanului Circe

„Obsesivă și splendidă în egală măsură... o tălmăcire în detaliu a unei esențiale povești universale.” Irish Times

Fanii ficțiunii istorice care caută o răsturnare de situație în stilul Poveștii slujitoarei se vor îndrăgosti de acest roman... O poveste despre pericol, iubire și putere cu energia unei adevărate Offred.” – Cosmopolitan

„O carte pentru timpurile noastre... Millwood Hargrave este un talent impetuos, care stârnește o furtună.” – Daisy Johnson, autoarea romanului Everything Under

Informaţii suplimentare
Autor Kiran Millwood Hargrave
Traducător Carmen Ion
Imprint Corint Fiction
Data apariției Iulie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 400
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-090-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Femei pe rug
Rating-ul tău

MILLWOOD HARGRAVE, Kiran

     Kiran Millwood Hargrave este poetă, dramaturgă și romancieră. Cărțile sale pentru copii și adolescenți includ  bestsellerele The Girl of Ink & Stars, The Island at the End of Everything, The Way Past Winter și A Secret of Birds & Bone și au fost răsplătite cu numeroase premii: Waterstones Children’s Book Prize, Children’s Book of the Year acordat de British Book Awards, Blackwell’s Children’s Book of the Year și Historical Association Young Quills Award.

The Deathless Girls  a fost primul său roman pentru adolescenți, iar Femei pe rug  este primul ei roman pentru adulți.

Femei pe rug a debutat pe primul loc pe lista de bestsellere The Times, este bestseller The Sunday Times și a fost selectat pentru Clubul de carte al BBC Radio 2. A fost nominalizat la Prix Femina și a fost numit „indubitabil, cartea anului 2018 la Târgul de carte de la Londra” de The Bookseller.

Kiran locuiește la Oxford, cu soțul ei, artistul Tom de Freston, și pisica lor Luna.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: