Duelul. Dramă la vânătoare

Discount 19,74 lei Preţ standard 32,90 lei
SKU
BOK.0224

"Cehov a fost un scriitor polivalent”

Editura Corint adaugă o nouă capodoperă colecției Clasici ai literaturii universale, dedicată adulților: Duelul. Dramă la vânătoare de Anton Cehov.

„Cehov a fost un scriitor polivalent [...]. Proza scurtă i-a permis în mod special să construiască o imagine mozaicală a lumii moderne. [...] Nu întâmplător, particularitățile inovatoare ale artei narative cehoviene sunt probate de impresionantele portrete psihologice ale personajelor, realizate, de obicei, într-o manieră care permite folosirea mai multor perspective, a mai multor puncte de vedere (pe de o parte, viziunea naratorului, pe de altă parte, reflectarea contradictorie a protagonistului în conștiința celorlalte personaje, precum și autocaracterizarea cu numeroase retractări). [...] Duelul (1891) este unul dintre cele mai lungi texte cehoviene. [...] La Cehov, duelul este prezentat ca un anacronism și determină un discurs cu conotații grotești și tragicomice. [...] Dramă la vânătoare poate fi interpretată ca o alternativă parodică și polemică la unele motive dostoievskiene fundamentale din Crimă și pedeapsă, Frații Karamazov și Visul unchiului.. [...] În ansamblu, Dramă la vânătoare este o combinație și o sinteză a mai multor clișee culturale și forme narative, un produs unic al timpului său.”

                                                                                                  Camelia Dinu

Informaţii suplimentare
Autor Anton Cehov
Traducător Anca Irina Ionescu
Data apariției Aprilie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 336
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-372-3
new_isbn 9786068723723
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Duelul. Dramă la vânătoare
Rating-ul tău

Anton Cehov

CEHOV, Anton

ANTON PAVLOVICI CEHOV s-a născut în 1860 la Taganrog, un port la Marea Azov. Între 1867 şi 1879, face studii primare şi secundare în oraşul natal, după care se înscrie la Şcoala de Medicină din cadrul Universităţii din Moscova. În această perioadă îşi ajută fi nanciar familia, publicând în reviste umoristice. După absolvirea facultăţii în 1884, profesează în împrejurimile Moscovei. În 1886, începe colaborarea la revista Novoe Vremia (Timpuri noi), condusă de Aleksei Suvorin. E o perioadă de intensă activitate literară, în care publică nenumărate povestiri şi nuvele ( printre care hibritul suedezMasca, Vânătorii, Grişa, Acasă, Stepa, Dramă la vânătoare etc.), lucrând totodată şi la piesele sale de teatru. În 1890, efectuează un voiaj în insula Sahalin, unde recenzează populaţia. În 1896, îl cunoaşte pe Constantin Stanislavski, care îi va regiza piesele la Teatrul de Artă din Moscova. În 1897, atins de tuberculoză pulmonară, este spitalizat. Între 1896 şi 1901, piesele sale de teatru (Pescăruşul, Unchiul Vania, Trei surori) sunt publicate şi puse în scenă. În 1901, se căsătoreşte cu actriţa Olga Knipper (1868–1959). În 1903, finalizează piesa Livada de vişini. Boala i se agravează şi, la 2 iulie 1904, moare în sanatoriul din Badenweiler, în Germania.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top