DRUMUL DIN KOLIMA. Calatorie pe urmele Gulagului

Discount 16,50 lei Preţ standard 27,50 lei
Numai 98 ramase
SKU
COR.1434
Drumul din Kolîma este povestea acestei expediţii insolite şi fascinante în imensul ţinut izolat din estul Siberiei, la nouă ore de zbor de Moscova.

„O pagină de istorie şi un omagiu.” L’ Histoire

Reputat istoric al perioadei staliniste, Nicolas Werth a simţit nevoia să meargă la faţa locului pentru a înţelege mai bine ce a însemnat cel mai mare sistem concentraţionar din secolul al XX-lea. Drumul din Kolîma este povestea acestei expediţii insolite şi fascinante în imensul ţinut izolat din estul Siberiei, la nouă ore de zbor de Moscova.

Regiune emblematică pentru Gulag, Kolîma, de două ori mai mare decât Franţa, este astăzi o zonă cu localităţi depopulate. Nicolas Werth i-a întâlnit pe ultimii supravieţuitori ai lagărelor, dar şi pe membrii Asociaţiei Memorial, care luptă pentru ca această pagină sumbră de istorie să nu fie uitată. A străbătut drumurile din Kolîma, încercând să regăsească vestigiile lagărelor de muncă forţată, în care deţinuţii extrăgeau, în condiţii extreme, aurul, marea bogăţie a Kolîmei. Cercetarea a fost adeseori foarte dificilă, de vreme ce urmele s-au şters în acest ţinut pe care omul n-a reuşit niciodată să îl cucerească.

Informaţii suplimentare
Traducător Cătălina Mihai
Copertă Flexicover
Nr. pagini 208
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-135-753-9
new_isbn 9789731357539
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:DRUMUL DIN KOLIMA. Calatorie pe urmele Gulagului
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top