DON JULIAN

Discount 26,33 lei Preţ standard 43,89 lei
Numai 148 ramase
SKU
LED.350
Tripticul raului din care face parte si Don Julián, alaturi de Carte de identitate si Juan fara de tara deschide un drum nou in literatura spaniola a secolului XX, dezvaluind adevarul despre peisajul politic, moral si cultural al Spaniei franchiste si postfranchiste.

"Don Julián este cea mai radical subversiva capodopera a literaturii spaniole."  Pere Gimferrer

 Tripticul raului  din care face parte si Don Julián, alaturi de Carte de identitate si Juan fara de tara  deschide un drum nou in literatura spaniola a secolului XX, dezvaluind adevarul despre peisajul politic, moral si cultural al Spaniei franchiste si postfranchiste. Interzisa candva, apreciata apoi la adevarata ei valoare, trilogia reprezinta un veritabil monument istoric pentru poporul spaniol si literatura acestuia. Cu o structura narativa profunda, cu explorari fara limite ale limbajului, ea reprezinta totodata una dintre experientele inovatoare cele mai radicale ale literaturii spaniole contemporane.

Informaţii suplimentare
Autor Juan Goytisolo
Copertă Flexicover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-304-5
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:DON JULIAN
Rating-ul tău

Goytisolo Juan

GOYTISOLO, Juan

JUAN GOYTISOLO (n. 1931) face parte din galeria marilor nume ale literaturii spaniole. Ca intelectual profund implicat in tragedia tarii sale, s-a opus regimului franchist. In anul 1956, se stabileste la Paris, unde lucreaza la Editura Gallimard. Intre anii 1969 si 1975 preda literatura in universitati din California, Boston si New York, devenind in acelasi timp un nume nelipsit din coloanele presei spaniole (in special cotidianul El País). In anul 1996, paraseste Parisul pentru Marrakech. Opera sa a fost incununata cu numeroase premii, precum Europalia (1985), Nelly Sachs (1993), Octavio Paz de Literatura (2002) siJuan Rulfo (2004).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top