De ce să avem încredere în această cultură

Discount 90,00 lei Preţ standard 150,00 lei
Numai 2000 ramase
SKU
BOK.0943

Cartea își propune să analizeze încrederea în cultură pe care o are China contemporană – atât din punct de vedere teoretic, cât și practic –, în speranța de a-i provoca pe oameni să se gândească și mai în profunzime la toate aceste aspecte.

Volumul de față înfățișează contextul acestei epoci în care se ciocnesc ideologii și culturi diferite și în care competiția internațională devine tot mai dură în ceea ce privește puterea persuasivă a culturii, analizând, în termeni fără echivoc, importanța sporirii încrederii culturale în procesul de a construi o putere cu o extraordinară cultură socialistă și în revitalizarea națiunii chineze. Cum contribuie încrederea în cultură la dezvoltarea statului și a națiunii? De ce echivalează încrederea în cultură cu „încrederea în analiza finală”? Cum putem interpreta esența încrederii culturale din China contemporană? De ce este poporul chinez încrezător în cultura chineză? Ce stă la baza acestei încrederi? Cum putem să promovăm și să consolidăm pe mai departe încrederea oamenilor în cultură?

Informaţii suplimentare
Autor

Shen Zhuanghai și alți autori

Traducător Sorin Petrescu
Copertă Softcover
Nr. pagini 224
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-174-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:De ce să avem încredere în această cultură
Rating-ul tău

Shen Zhuanghai, profesor și îndrumător de doctorate, este secretar-adjunct al Comitetului de Partid de la Universitatea Wuhan și decan al Școlii de Marxism. Se ocupă îndeosebi cu studiul dezvoltării culturii socialismului cu specific chinezesc și al teoriilor de bază din educația ideologică și politică, având publicate peste zece monografii, printre care Despre încrederea culturală, care a fost selectată drept o lucrare inovatoare la cea de-a cincea expoziție națională de manuale pentru educația și instruirea cadrelor de partid. Shen Zhuanghai conduce o serie de programe naționale importante de filosofie și științe sociale, printre care „Un studiu al elementelor-cheie ale unei țări puternice din punct de vedere cultural și construcția acesteia”, aducându-și contribuția ca expert la Cultivarea ideologică și morală și fundamentele legii și la Principii ale educației ideologice și politice, manuale finanțate de „Programul de Studiu și Dezvoltare a Teoriilor Marxiste”. A publicat peste o sută de eseuri științifice în jurnale și ziare precum Qiushi, Studii de marxism, Cercetarea educațională, Ziarul Poporului și Ziarul Guangming.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top