Contele de Monte-Cristo (2 volume)

Discount 67,93 lei Preţ standard 104,50 lei
Numai 990 ramase
SKU
BOK.1074

Contele de Monte-Cristo prezintă povestea tânărului Édmond Dantes, închis pe nedrept, care pornește pe urmele unei comori.

Ecranizări:

  • The Count of Monte Cristo, film din 1975;
  • The Count of Monte Cristo, film din 2002;
  • În curs de apariție: The Count of Monte Cristo, film din 2024 și The Count of Monte Cristo, serial din 2024
  • 768 (vol. I) și 736 (vol. II) pagini
  • 13 x 20 cm
  • Softcover
  • Corint Clasici ai Literaturii
  • vezi toate detaliile

Inspirat dintr-un caz real, Contele de Monte-Cristo prezintă povestea tânărului Édmond Dantes, închis pe nedrept, care pornește pe urmele unei comori. Deși a fost publicat pentru prima oară în urmă cu aproape două veacuri, Contele încântă și astăzi cititorii de pretutindeni, prin intriga în care cu măiestrie se împletesc dragostea, suferința, răzbunarea, iertarea și speranța.

 

ALEXANDRE DUMAS (1802–1870) se numără printre cei mai populari autori de literatură franceză, fiind totodată și un reprezentant marcant al romantismului. Prolificul scriitor, a cărui operă însumează peste 270 de volume, este cunoscut îndeosebi pentru monumentalele lucrări istorice, în care descrie, cu extraordinară inventivitate, aventurile palpitante ale unor personaje complexe.

 

„Opera unui geniu.” Antonia Fraser, The Times

 

„Dumas este un scriitor care nu a fost studiat nici în liceu, nici la universitate. El este considerat un autor care nu poate fi luat în serios. Pentru mine însă, Dumas este egalul lui Balzac și al lui Hugo.” Dominique Fernandez

Informaţii suplimentare
Autor

Alexandre Dumas

Ilustrator vol I. Léon Cogniet, Autoportret (1818); vol. II: Philip James de Loutherbourg, Avalanșă în Alpi (1803)
Traducător Cristina Jinga
Prefață Liliana Anghel
Imprint Corint Clasici ai Literaturii
Gen Ficțiune istorică, Romance, Dramă, Literatură clasică
Vârsta +16 ani
Data apariției Iunie 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 768 (vol. I) și 736 (vol. II)
Format 13 x 20 cm
ISBN 9786060885924
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Contele de Monte-Cristo (2 volume)
Rating-ul tău

Alexandre Dumas s-a născut în 1802 la Villers-Cotterêts. Tatăl său, Thomas-Alexandre Dumas, general în armata lui Napoleon, cade în dizgrația acestuia și moare în 1806, lăsându-și familia într-o situație materială precară. Creator de eroi legendari, dramaturg și romancier, Alexandre Dumas a cunoscut un succes timpuriu, contemporanii considerându-l un geniu de forța lui Balzac și Hugo. Scrie drame istorice și moderne, tragedii, comedii, creând o operă dramatică deosebit de bogată. Ca romancier, s-a orientat spre romanul istoric, care devine sub pana sa roman de capă și spadă. Semneazã aproape 300 de romane, printre care: Cei trei muschetari, După douăzeci de ani, Regina Margot, Colierul reginei… Moare la 5 decembrie 1870, la Puys, în apropiere de Dieppe.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top