Cartea de literatură pentru învățământul primar. Învăț și exersez cu Amadeus și ReMi

Discount 37,50 lei Preţ standard 41,50 lei
SKU
EDU.512

Lucrarea își propune să vină în ajutorul elevilor din clasele primare, fiind un sprijin în consolidarea, dezvoltarea și aprofundarea  conceptelor referitoare la textul literar, textul nonliterar textul funcțional și textul multimodal. Copiii pot lucra direct pe carte, având cerințe de încercuire, bifare, completare, realizare de corespondență între termeni și de redactare. La final, sunt oferite îndrumări în elaborarea răspunsurilor și rezolvări.

Lucrarea își propune să vină în ajutorul elevilor din clasele primare, fiind un sprijin în consolidarea, dezvoltarea și aprofundarea conceptelor referitoare la textul literar, textul nonliterar textul funcțional și textul multimodal.

Fiecare capitol prezintă noțiuni teoretice raportate la texte-suport variate din literatura română și literatura străină, însoțite de exerciții de înțelegere a fiecărui tip de text, dar și de exerciții de redactare.

Prin complexitatea sa, lucrarea are în vedere înțelegerea unui text la prima vedere, elemente de vocabular, harta textului, dar și realizarea planului de idei, a rezumatului unui text, caracterizarea unui personaj și scrierea creativă.

Cartea de literatură pentru învățământul primar. Învăț și exersez cu Amadeus și ReMi își propune să fie un ghid util pentru cadrele didacti­ce, un instrument accesibil pentru elevi, dar și pentru orice cititor care dorește să-și actualizeze noțiunile de literatură

Informaţii suplimentare
Autor
IRINA-ROXANA GEORGESCU
DANIELA-MARIANA CHINDEA
MARIANA BIANCA PĂCULEA
Imprint Corint Educaţional
Data apariției Septembrie 2022
Copertă Softcover
Nr. pagini 104
Format 20,5 X 26 cm
ISBN 978-606-088-113-1
new_isbn 9786060881131
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Cartea de literatură pentru învățământul primar. Învăț și exersez cu Amadeus și ReMi
Rating-ul tău

GEORGESCU, Irina-Roxana

A absolvit Facultatea de Litere (specializarea română – franceză), urmând masteratul de teorie literară și literatură comparată la Universitatea din București. A obținut titlul de doctor în filologie al aceleiași Universități, cu o teză coordonată de acad. prof. univ. Mircea Martin despre influența criticii occidentale asupra criticii literare postbelice româneşti. A fost redactor de limba franceză la revista de studii literare şi culturale Euresis – Cahiers roumains d’études littéraires et culturelles. Începând din octombrie 2018, ţine seminarul de literatură interbelică şi postbelică la Literele bucureştene. Face parte din colectivul de elaborare a Enciclopediei literaturii române vechi, sub coordonarea acad. prof. univ. dr. Gh. Chivu (Academia Română – Institutul de Istorie și Teorie literară „G. Călinescu”, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Muzeul Național al Literaturii Române, București, 2018).

Din 2010, predă limba și literatura română la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

A coordonat volumul colectiv Prof de română (Editura Casa de pariuri literare, București, 2019).

Cărți publicate: Intervalle ouvert (L’Harmattan, Paris, 2017), Noțiuni elementare (Editura Cartea Românească, București, 2018).

CHINDEA, Daniela - Mariana

Daniela-Mariana Chindea – profesor pentru învățământul primar, gradul didactic I, Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București. Autor de auxiliare școlare și de resurse educaționale atât pentru clasa pregătitoare, cât și pentru învățământul primar.

PACULEA, Mariana Bianca

Mariana Bianca Păculea – profesor pentru învățământul primar, gradul didactic I, Liceul Teoretic „Jean Monnet” din București.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top