Când Churchill a dat iama în oi și Stalin a jefuit o bancă. Din culisele istoriei

Discount 24,68 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1957 ramase
SKU
BOK.0574

Autorul volumului Când Hitler a luat cocaină și Lenin și-a pierdut creierul prezintă o nouă serie de 50 de episoade din culisele istoriei.

Giles Milton face din nou dovada talentului său de a reda, cu multă măiestrie și umor fin, întâmplări mai mult sau mai puțin cunoscute din istoria omenirii.

De data aceasta, sunt aduse în fața cititorului personaje celebre precum Winston Churchill, care a încurajat testarea pe animale a unor arme biologice (în cazul de față, a bombelor cu antrax), I.V. Stalin, care a murit otrăvit de unul dintre apropiații săi, ori Mata Hari, acuzată pe nedrept de spionaj în favoarea Germaniei în timpul Primului Război Mondial.

Lor li se alătura oameni necunoscuți publicului larg, dar care au trecut prin situații extraordinare, cum ar fi o familie care a supraviețuit 38 de zile pe mare fără apă sau provizii, după ce vasul cu care călătoreau a fost distrus de o balenă ucigașă, ori savantul rus, poreclit „Frankenstein Roșu”, care a încercat să producă un hibrid om-maimuță folosind mijloace îndoielnice din punct de vedere etic.

„Maestrul istoriei narative.” The Sunday Times

„Giles Milton este în stare să ia un eveniment din trecut și să-l readucă la viață... Este o sursă de inspirație pentru aceia dintre noi care cred că istoria poate fi captivantă și relaxantă” Matthew Redhead, The Times

Informaţii suplimentare
Autor Giles Milton
Traducător Alina Popescu
Data apariției Ianuarie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 216
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-708-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Când Churchill a dat iama în oi și Stalin a jefuit o bancă. Din culisele istoriei
Rating-ul tău

MILTON, Giles

      GILES MILTON (n. 1966) este specialist în istorie narativă. A absolvit cursurile Universității din Bristol. Dintre operele sale cu caracter istoric, traduse în peste douăzeci de limbi, amintim: The Riddle and the Knight (1996), Big Chief Elizabeth (2000), White Gold (2005), Paradise Lost (2008), Wolfram (2011), Russian Roulette (2013), Churchill’s Ministry of Ungentlemanly Warfare (2016) și D-Day: The Soldiers’ Story (2018). Cea mai cunoscută, Nathaniel’s Nutmeg (1999), a fost prezentată în mai multe episoade de BBC Radio 4. În românește, i-a apărut la Editura Humanitas lucrarea William Samuraiul. Aventurierul care a deschis porțile Japoniei (2013). A scris de asemenea trei romane și trei cărți pentru copii, dintre care două au fost ilustrate de soția sa, Alexandra.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top