Beria. Mâna dreaptă a lui Stalin

Autor:

Amy Knight

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
Numai 1949 ramase
SKU
BOK.0458

O carte bine scrisă, care ne oferă un portret al lui Beria așa cum a fost.

Când l-a prezentat pe Beria președintelui american Roosevelt la Conferința de la Ialta din februarie 1945, Stalin a spus: „Acesta este Himmler-ul meu.” Pe lângă faptul ca a fost șeful poliției politice sovietice, coordonând epurările staliniste de la sfârșitul anilor 1930, Beria s-a ocupat de administrarea Gulagului, care cuprindea peste 500 de lagăre de muncă forțată, cu nu mai puțin de cinci milioane de deținuți. Amy Knight are marele merit de a demonstra, în această biografie temeinic documentată, ca Beria a fost mai mult decât un nemilos șef al poliției. Spre deosebire de Himmler, el a jucat un rol hotărâtor atât în politica internă, cât și în cea externă a țării sale, fiind omul de încredere al dictatorului sovietic din 1938, când a fost numit șef al NKVD, pâna la moartea lui Stalin în 1953.

 

„Primul studiu serios dedicat carierei lui Beria. Chibzuința și atenția deosebită dovedite de Amy Knight dau naștere unei abordări noi, extrem de interesante. O contribuție majoră la cunoșaterea politicii sovietice.”

Robert Service, The Times Literary Supplement

 

„A venit vremea ca Beria să fie supus revizuirii. Există însă pericolul de a se acorda prea multă importanță liberalismului relativ al lui Beria. Amy Knight nu cade în această capcană. Lucrarea ei este o biografie strict politică, și încă una foarte reușită.”

Simon Sebag Montefiore, The Times

 

„O carte bine scrisă, care este demnă de laudă nu doar datorită faptului că ne face să reflectăm la ce ar fi putut fi Beria, ci și pentru că ne oferă un portret al lui așa cum a fost.”

David Gordon, Newsweek

Informaţii suplimentare
Autor Amy Knight
Traducător Adriana Decu şi Dan Criste
Data apariției Noiembrie 2018
Copertă Flexicover
Nr. pagini 432
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-469-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Beria. Mâna dreaptă a lui Stalin
Rating-ul tău

KNIGHT, Amy

        AMY KNIGHT s-a născut în 1946 la Chicago. A absolvit cursurile Universității Michigan, iar în 1977 și-a luat doctoratul în politică rusească la London School of Economics and Political Science (LSE). A predat la LSE, Școala de Studii Internaționale Avansate a Universității „Johns Hopkins”, Universitatea „George Washington” și Universitatea Carleton. A fost expert în probleme sovietice și rusești la Biblioteca Congresului SUA. A scris pentru The New York Review of Books și The Times Literary Supplement peste 30 de articole despre politica și istoria Rusiei, colaborând de asemenea cu The New York Times și The Washington Post. În afară de Beria: Stalin’s First Lieutenant (1995), a scris, printre altele, The KGB: Police and Politics in the Soviet Union (1988), Who Killed Kirov? The Kremlin’s Greatest Mystery (2000), How the Cold War Began: The Igor Gouzenko Affair and the Hunt for Soviet Spies (2007) și Orders to Kill: The Putin Regime and Political Murder (2017).

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top