SOFIA, principesă a României

      Principesa Sofia este cea de a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana. S-a născut la Atena, la 29 octombrie 1957. A făcut studii în Elveţia, Marea Britanie și Statele Unite, unde a urmat cursuri de Arte Frumoase la University North Carolina şi de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington, DC., de unde a obţinut licenţa în design grafic şi un master în fotografie. La 18 ianuarie 1990 a intrat pentru prima dată în România. Este vicepreşedinte al Fundaţiei Principesa Margareta a României, care susţine proiecte durabile în domeniile educaţiei, dezvoltării comunităţii, societăţii civile şi culturii, proiecte care contribuie la reînnoirea spirituală şi socială a României. În 1995, Principesa Sofia a publicat la Bucureşti o carte de poveşti pentru copii, ilustrată de tineri artişti români, iar veniturile obţinute au fost cedate Fundaţiei pentru proiectele menite să sprijine copiii.

Principesa Sofia se bucură de recunoaştere internaţională ca fotograf. În 2018 a primit Premiul Kotinos International de Excelenţă în Fotografie, acordat de Philanthropy International Organization, membră a ONU şi a Saned International Organization.

Din 2018, Principesa Sofia locuieşte permanent în ţară, unde-şi practică profesia de fotograf, având, de asemenea, un rol public şi activ în calitate de membru al familiei regale.

Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Back to Top