Ana Iorga

 

ANA IORGA este prezentatoare de televiziune la Antena 3 CNN și lingvist la Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”. Doctor în filologie la Universitatea din București.

A realizat sute de reportaje, documentare, interviuri și transmisiuni live. Prezintă jurnale de știri și emisiunea lingvistică Pe cuvânt. A transmis live de la unele dintre cele mai importante evenimente din istoria recentă: beatificarea Monseniorului Vladimir Ghika, Funeraliile Regelui Mihai I al României, vizita Papei Francisc în România, Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a. A intervievat zeci de personalităţi: generalul Christopher Ghika, Pascal Bruckner, Ken Follett, Antonio Pappano, Marek Janowski, Zubin Mehta, Care Santos, Mihail Șișkin, Jean Delumeau, Maxim Vengerov, Vadim Repin, Neagu Djuvara.

A realizat documentare despre fenomene sociale grave și evenimente fundamentale din istoria României: România de sânge albastru, Mica Românie Mare, Împăcaţi cu păcatul, Și ne izbăvește de cel rău. A publicat, în calitate de coautor, cărţile Mesele de odinioară și Marea Unire pentru cei mici. A primit premii pentru jurnalism și știinţă: Medalia de bronz la New York Festivals (2019) la categoria Current Affairs pentru reportajul Românce ucise în tăcere și Premiul Academiei Române (2013) pentru contribuţia la cartea The Grammar of Romanian, publicată la Oxford University Press.

Filter Products By
Opţiuni cumparare
Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

Setati ascendent
pe pagină
Back to Top