Aristocrația. O poveste despre putere și lux în istoria modernă

Discount 53,63 lei Preţ standard 82,50 lei
Numai 990 ramase
SKU
BOK.1056

Una dintre cele mai detaliate cercetări despre clasa conducătoare a Europei în secolele XIX–XX. Prezintă mituri și clișee care au circulat pe seama aristocrației de la Congresul de la Viena până la Bătălia de la Stalingrad și descrie transformările suferite de clasa conducătoare, pornind de la lumea mondenă a balurilor de la curte, trecând apoi la atmosfera cafenelelor și, în fine, la stilul de viață sofisticat contemporan

Volumul Aristocrația este una dintre cele mai detaliate cercetări despre clasa conducătoare a Europei în secolele XIX–XX. Cu ajutorul celor mai recente surse, Ellis Wasson analizează rolul aristocrației în perioada modernă, concentrându-și atenția asupra confruntării dintre două concepte: principiile egalitarismului și rolul elitelor în modelarea societății.

Lucrarea prezintă mituri și clișee care au circulat pe seama aristocrației de la Congresul de la Viena până la Bătălia de la Stalingrad și descrie transformările suferite de clasa conducătoare, pornind de la lumea mondenă a balurilor de la curte, trecând apoi la atmosfera cafenelelor și, în fine, la stilul de viață sofisticat contemporan. Concomitent, evidențiază paradoxul caracteristic aristocrației: în timp ce a deținut puterea în societate și a dat tonul modelor culturale, această categorie socială a pierdut treptat autoritatea politică.

Autorul insistă asupra câtorva teme esențiale:

• averile uriașe ale marilor proprietari de capital industrial și financiar;

• relația dintre servitori și stăpâni;

• legătura cu membrii claselor de mijloc;

• conceptul de onoare;

• cultură, loisir și gen;

• autoritatea locală și puterea națională.

Scris într-un ritm alert, volumul urmărește trecutul aristocrației în țările nordice, Imperiul Austro-Ungar, Franța, Italia, Spania, Marea Britanie, Germania și Rusia, impunându-se drept lectură obligatorie pentru toți cititorii interesați de istoria europeană modernă și contemporană.

Informaţii suplimentare
Autor

Ellis Wasson

Traducător Alina Popescu
Imprint Corint Istorii Urbane
Gen Istorie, Memorii, jurnale, bibliografii, Politică, Cultură generală
Vârsta +16 ani
Data apariției Mai 2024
Copertă Softcover
Nr. pagini 384
Format 15 x 22 cm
ISBN 9786060885450
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Aristocrația. O poveste despre putere și lux în istoria modernă
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top