ANTONIU și CLEOPATRA. Adevărul din spatele celei mai frumoase poveşti de dragoste din lumea antică

Discount 35,69 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1981 ramase
SKU
BOK.0947

„O relatare plină de culoare, dublată de o cercetare amănunţită.” Spectator

În anul 44 î.Hr., Cezar a fost ucis la idele lui martie.

Amanta lui, Cleopatra, regina Egiptului, a fugit la Alexandria cu fiul lor. Marc Antoniu, prietenul şi acolitul lui Cezar, a susţinut cauza fiului acestuia în faţa Senatului. Dar senatorii au refuzat să-l recunoască drept unul dintre moştenitorii lui Cezar.

A izbucnit apoi războiul civil şi, după înfrângerea ucigaşilor lui Cezar, Antoniu a preluat controlul asupra Orientului. Chemată la Tars, pe teritoriul actual al Turciei, Cleopatra şi-a făcut intrarea în amurg, înveşmântată ca Venus, pe o corabie înmiresmată şi scânteind de lumânări. Aşa a început una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din toate timpurile, care a durat unsprezece ani şi a creat cel mai faimos cuplu din Antichitatea romană.

„Cartea pe care cititorul o are azi în faţă nu este doar o relatare alertă și sensibilă a unei mari iubiri, ci o evocare captivantă a pasiunilor care au dominat câteva personaje ilustre ale sfârșitului Republicii Romane – Cezar, Pompei, Marc Antoniu și mai ales regina Egiptului, Cleopatra. [...]

Marele merit al cărţii este, desigur, acela de a regândi istoria crizei și sfârșitului republicii, de la Primul Triumvirat la triumful final al lui Octavian, prin prisma unor biografii care se întâlnesc și se înfruntă, ceea ce îi redă culorile violente și interesul pasionant pe care orice carte de istorie cu adevărat bună trebuie să-l suscite.” Zoe Petre

„O relatare plină de culoare, dublată de o cercetare amănunţită.” Spectator

Informaţii suplimentare
Autor Diana Preston
Traducător Mirela Popescu
Imprint Corint Istorie
Data apariției Iulie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 480
Format 13 x 20 cm
Număr volum ediţia a II-a
ISBN 978-606-088-325-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:ANTONIU și CLEOPATRA. Adevărul din spatele celei mai frumoase poveşti de dragoste din lumea antică
Rating-ul tău

PRESTON, Diana

DIANA PRESTON este un istoric, o scriitoare şi o realizatoare de emisiuni de radio, care locuieşte la Londra. Printre cele mai recente cărţi ale sale se numără: Wilful Murder: The Sinking of the Lusitania (ecranizată de BBC TV), Before the Fall-Out (propusă pentru Premiul Samuel Johnson) şi A Teardrop on the Cheek of Time. Ea scrie împreună cu soţul ei, istoricul Michael Preston.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top