Agentul Zigzag. Dragoste, trădare şi spionaj în al Doilea Război Mondial

Discount 32,18 lei Preţ standard 49,50 lei
Numai 1958 ramase
SKU
BOK.0504

Dragoste, trădare şi spionaj în al Doilea Război Mondial

În clipa în care germanii invadează insula britanică Jersey, în pușcăria de aici se află un om căutat de autorități pentru nenumăratele spargeri și escrocherii savârșite. Prietenii, iubitele și oamenii legii îl cunosc sub numele de Eddie Chapman.

După ce ajunge în mâinile nemților, se oferă să colaboreze cu serviciul secret al acestora, Abwehr. Încredințându-i-se o misiune, este parașutat în Anglia, unde se pune în slujba spionajului britanic. „Agentul Zigzag”, cum i-au zis cei din MI5 datorită traseului sinuos urmat de el de-a lungul timpului, va deveni unul dintre straluciții agenți dubli ai englezilor care au activat în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Bazându-se pe jurnale intime, scrisori, articole de presă, mărturii, amintiri ale contemporanilor și, nu în ultimul rând, pe documente oficiale, Ben Macintyre spune, cu eleganță, umor fin și chiar duioșie, palpitanta poveste a acestui escroc afemeiat devenit erou.

Informaţii suplimentare
Autor Ben Macintyre
Traducător Dorina Tataran
Data apariției Aprilie 2019
Copertă Softcover
Nr. pagini 432
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-591-2
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Agentul Zigzag. Dragoste, trădare şi spionaj în al Doilea Război Mondial
Rating-ul tău

MACINTYRE, Ben

      BEN MACINTYRE este editorialist și redactor colaborator la ziarul Times. A lucrat în calitate de corespondent al acestuia la New York, Paris și Washington. A scris mai multe cărți despre spionaj, printre care și bestsellerurile Operation Mincemeat: The True Spy Story that Changed the Course of World War II (2010), Double Cross: The True Story of the D-Day Spies (2012), A Spy Among Friends: Kim Philby and the Great Betrayal (2014) și The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War (2018).

Lucrarea Agent Zigzag (2007) a fost propusă pentru Costa Biography Award și Galaxy British Book Award. Câteva dintre cărțile sale au stat la baza unor filme documentare produse de BBC.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top