QING, Wang

Wang Qing, fotografă independentă

Wang Qing s-a născut în martie 1975 și, începând cu anul 1990, s-a ocupat de fotografie pe film, iar în 2006 a început să lucreze fotografii digitale. Între 2012 și 2013 a studiat la Academia de Film din Beijing.

De multă vreme face fotografii legate de cultura și peisajele Drumului Mătăsii, ca și de viața de zi cu zi a populației uigure locale. Fotografiile ei tematice – precum Ecouri de viață, Taoiști, Xingyue și Wenling, Tinere uigure, Înmormântare – au fost publicate în diferite reviste și ziare, printre care Chinese Photography, China Pictorial (versiunile în chineză și engleză), Southern Metropolis Weekly, Photographic Travel, Lens și New York Times. Aceste fotografii au apărut și în secțiunile foto ale unor site-uri precum New York Times, sina.com, sohu.com, tencent, precum și pe site-ul Asociației Fotografilor Chinezi.

Seriile ei de fotografii, ca de pildă Ecouri de viață și Taoiști, au fost răsplătite cu numeroase premii, printre care: premiul pentru literatură din cadrul celei de-a opta ediții a Humanity Photo Awards, organizată de China Folklore Photography Association și UNESCO; o bursă a Festivalului Internațional de Fotografie Pingyao; premiul pentru cea mai bună fotografie în cadrul concursului International Photography Awards. De asemenea, a primit titlul de „Fotograful anului cu cea mai profundă perspectivă” și s-a aflat pe lista scurtă pentru premiul Lucie. Lucrările ei au fost expuse în expoziții itinerante, printre care multe găzduite de orașul New York.

Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Back to Top