Adrian Lustig

LUSTIG, Adrian

Adrian Lustig a debutat editorial la 29 de ani, în 1982, cu un roman care a adus o briză de prospețime și de umor inteligent în literatura acelor ani: Romanță cu stagiari, volum care a cunoscut un succes fulminant. 

Au urmat alte romane: Legea timidității universale, Un loc pe roată, Un băiat ura o fată (în 1990 – tirajul de o sută de mii de exemplare vândut în numai două săptămâni), Un ceai cu tipele de sâmbătă și Funeralii fericite.

Ca dramaturg, în anii 2000, i se jucau în aceeași stagiune, la Teatrul de Comedie, trei piese: Poker (în repertoriul teatrului timp de 14 ani în mod neîntrerupt), Clinica și Nepotu’.

Ca scenarist, a debutat cu Nunta mută, devenit film cult al cinematografiei românești; vândut în 31 de țări, filmul s-a bucurat și de o adaptare pentru scenă, scrisă de Adrian Lustig și montată la prestigiosul Théâtre de la Commune din Paris, piesă jucată seară de seară cu casa închisă. A scris 11 scenarii care au devenit lungmetraje de succes; cel mai recent fiind Nunți, botezuri, înmormântări.

Adrian Lustig are un doctorat în Computer Science.

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.
Back to Top