DINU, Ștefania 

Din anul 1994 muzeograf  în cadrul Muzeului Naţional Cotroceni şi din decembrie 2016 - director general adjunct (ştiinţific).

  Absolventă a Facultăţii de Istorie - Universitatea din Bucureşti, iar din anul 2007, doctor în istorie al aceleiaşi facultăţi, cu teza Viaţa cotidiană la Curtea Regală a României (1914-1947) publicată cu acelaşi titlu, în cursul anului 2011, la Editura Cartex. Coordonarea în colaborare cu dr. Liviu Brătescu - Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” - Iaşi a volumului Monarhia în România - O evaluare: Politică, memorie şi patrimoniu, publicat la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, 2012.

  În calitate de muzeograf a organizat pe simeza Muzeului Naţional Cotroceni expoziţii de patrimoniu având ca subiect viaţa cotidiană la Curtea Regală a României, viața și activitatea unor personalități al căror nume este legat de ansamblul de la Cotroceni, alături de expoziții de fotodocumentare legate de aniversarea unor evenimente importante ale istoriei românilor.

  Ștefania Dinu este o prezenţă constantă în cadrul simpozioanelor, meselor rotunde şi dezbaterilor organizate de muzeele și instituțiile de învățământ din Bucureşti şi din ţară, dar şi în paginile volumelor şi revistelor de specialitate, prin articole şi studii având ca teme principale istoria regalității România și contribuția familiei regale la procesul de modernizare al societății românești.

  A susținut numeroase interviuri la Radio şi Televiziune privind evenimentele culturale organizate de Muzeul Naţional Cotroceni, documentare legate de istoria Palatului Cotroceni şi a regalităţii în România.

Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Vizualizare ca Grila Lista

1 articol

pe pagină
Setati ascendent
Back to Top