Jean Bottéro

BOTÉRO, Jean

JEAN BOTÉRO (coordonator): Director de studii la École pratique des hautes études, Secţia de filologie şi istorie, Catedra de asiriologie.

 Pierre Chuvin: Profesor de greacă veche la Universitatea Blaise - Pascal din Clermont - Ferrand. Este membru în comitetul redacţional al revistei L`Histoire şi colaborează la Monde des livres (istorie antică). A publicat în 1990 Chronique des derniers paiens, la disparition du paganisme dans l`Empire romain, la Belles Lettres.

André Finet: Profesor onorific de asiriologie la Universitatea Liberă din Bruxelles. A condus săpăturile de la Tell Kannas în Siria, din 1966 până în 1973. A publicat o traducere în franceză a Codului lui Hammurabi la Éd. du Cerf (reeditată în 1983).

Bertrand Lafont: Asiriolog, cercetător la CNRS. Este membru al echipei care încearcă să descifreze tăbliţele cuneiforme provenite din situl Mari şi lucrează, de asemenea, la editarea tăbliţelor în limba sumeriană păstrate la Muzeul de Arheologie din Istanbul. Jean- Maurice de Montremy: Jurnalist, redactor-şef al publicaţiei Lire şi membru în comitetul redacţional al revistei L?Histoire.

Georges Roux: Medic, a trăit aproape zece ani în Irak şi a devenit pasionat de istoria Orientului nntic. Cartea sa, Ancient Iraq, publicată la Allen & Unwin, Londra, în 1964 şi la Penguin Books în 1966, este o lucrare clasică pentru istoria mesopotamiană. O versiune în franceză, La Mésopotamie, revizuită în întregime, a apărut în 1983 la Éd. du seuil.

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.
Back to Top