Viaţa amoroasă a împăraţilor romani

16,50 lei
SKU
BOK.0218

Viaţa amoroasă - o serie captivantă

Editura Corint vă prezintă captivanta serie Viața amoroasă, destinată pasionaților de istorie care doresc să afle mai multe despre personalitățile liderilor politici. 

Oamenii au fost dintotdeauna captivați de viața amoroasă a celor care îi conduc – împărați, regi sau dictatori. De-a lungul secolelor, căsătoriile, adulterele și divorțurile acestora au avut imense implicații politice. Infidelitățile au zămislit cabale și conspirații. Divorțurile regale au stârnit revolte serioase, iar amantele capetelor încoronate au fost adesea sprijinite de partidele politice sau de puterile străine, care căutau să-și extindă influența până în așternuturile palatelor.

Autorul insistă asupra faptului că unii dintre împărații romani s-au abandonat plăcerilor – la banchete, la terme, în temple, în timpul luptelor în arenă. Câteva exemple ilustrează această afirmație:

• Tiberiu s-a retras pe Insula Capri, unde s-a înconjurat de tineri care se prostituau • Caligula a avut o relație incestuoasă cu sora lui • Nero a nutrit o pasiune vinovată pentru mama sa • Elagabalus a dorit să fie adorat ca zeu, dar a dus o viață desfrânată și a sfârșit ucis cu bestialitate de propriii soldați.

Informaţii suplimentare
Autor Nigel Cawthorne
Traducător Gabriel Stoian
Data apariției Iulie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-399-0
new_isbn 9786068723990
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Viaţa amoroasă a împăraţilor romani
Rating-ul tău

CAWTHORNE, Nigel

     Ziarist şi scriitor, Nigel Cawthorne a scris mai multe cărţi acoperind o mare varietate de subiecte: computere, politică, finanţe, sex şi fotbal american. A colaborat cu articole în numeroase periodice, printre care se numără The Financial Times, The News of the World, The Daily Mail şi The New York Herald Tribune.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top