Un viitor stralucit

27,50 lei
Numai 291 ramase
SKU
LED.351
Intimitatea unei familii surprinsa in marele joc al istorieiROMAN DISTINS CU PRIX GONCOURT DES LYCÉENS IN 2008

Intimitatea unei familii surprinsa in marele joc al istoriei

ROMAN DISTINS CU PRIX GONCOURT DES LYCÉENS IN 2008

 

„Catherine Cusset stie cum sa dezvaluie intimitatea oamenilor fara sa piarda din vedere mersul Istoriei - cu sau fara majuscula. Este un lucru foarte dificil de realizat, dar asa se nasc cele mai reusite romane.” - Madame Figaro

 

Elena, tanara romanca nascuta in Basarabia, intalneste, la un bal, un barbat de care se indragosteste cu pasiune si cu care se marita, realizandu-si visul: acela de a parasi

Romania comunista a lui Ceausescu si de a emigra in Statele Unite. Devine americanca, iar de acum se va numi Helen. A rupt toate legaturile cu trecutul, dar viitorul nu este nici el perfect. Se confrunta acum cu o realitate pe care nu o poate stapani: pe langa boala si depresia sotului, independenta unui fiu pentru care ea a sacrificat totul si care se casatoreste cu o frantuzoaica, in ciuda opozitiei parintilor. Pe nora egoista, aroganta, plina de un sentiment al propriei superioritati, Helen n-o iubeste. De aceasta soacra, a carei tacere ascunde o ostilitate tot mai profunda, Marie se teme. Si totusi, intre cele doua femei pe care totul pare sa le desparta, se iveste si prinde contur ceva ce seamana cu iubirea.

 

CATHERINE CUSSET s-a nascut la Paris, in anul 1963. Este licentiata in literatura clasica. Intre anii 1991-2002, a predat literatura franceza la Universitatea Yale, dupa care a renuntat la cariera uni ver sitara pentru a se dedica in intregime scrisului. Traieste de peste douazeci de ani in Statele Unite; in prezent, locuieste in Manhattan, impreuna cu sotul ei american si fiica, dar isi petrece verile in Franta.

A scris noua romane, aparute la Editura Gallimard: La blouse roumaine, 1990; En toute innocence, 1995 - nominalizat la Prix Goncourt si finalist la Prix Femina; À vous, 1996; Jouir, 1997; Le problème avec Jane, 1999 (Problema lui Jane, Editura Leda, 2008), Grand Prix des lectrices al revistei Elle, 2000 si, de asemenea, finalist la Prix Médicis; La haine de la famille, 2001; Confessions d’une radine, 2003;

Amours transversales, 2004; Un brillant avenir (Un viitor stralucit, 2008), Prix Goncourt des lycéens, 2008. Pe langa aceste romane, este si autoarea unei povestiri de succes, insotita de fotografii, New York. Journal d’un cycle, publicata la Mercure de France, precum si a unor lucrari scrise in limba engleza.

Prin romanele sale, traduse in numeroase limbi, in care imbina fictiunea cu elemente de inspiratie autobiografica, Catherine Cusset a devenit un nume de rezonanta pe scena literara franceza.
Informaţii suplimentare
Autor Catherine Cusset
Traducător Doina Jela Despois
Copertă Flexicover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 973-102-301-4
new_isbn 9789731023014
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Un viitor stralucit
Rating-ul tău

Catherine Cusset

CUSSET, Catherine

CATHERINE CUSSET s-a nascut la Paris, in anul 1963. Este licentiata in literatura clasica. Intre anii 1991-2002, a predat literatura franceza la Universitatea Yale, dupa care a renuntat la cariera uni ver sitara pentru a se dedica in intregime scrisului. Traieste de peste douazeci de ani in Statele Unite; in prezent, locuieste in Manhattan, impreuna cu sotul ei american si fiica, dar isi petrece verile in Franta.A scris noua romane, aparute la Editura Gallimard: La blouse roumaine, 1990; En toute innocence, 1995 - nominalizat la Prix Goncourt si finalist la Prix Femina;  vous, 1996; Jouir, 1997; Le probl?me avec Jane, 1999 (Problema lui Jane, Editura Leda, 2008), Grand Prix des lectrices al revistei Elle, 2000 si, de asemenea, finalist la Prix Médicis; La haine de la famille, 2001; Confessions d'une radine, 2003;Amours transversales, 2004; Un brillant avenir (Un viitor stralucit, 2008), Prix Goncourt des lycéens, 2008. Pe langa aceste romane, este si autoarea unei povestiri de succes, insotita de fotografii, New York. Journal d'un cycle, publicata la Mercure de France, precum si a unor lucrari scrise in limba engleza.Prin romanele sale, traduse in numeroase limbi, in care imbina fictiunea cu elemente de inspiratie autobiografica, Catherine Cusset a devenit un nume de rezonanta pe scena literara franceza.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top