Turcia între nebunie și melancolie

Discount 13,14 lei Preţ standard 21,90 lei
Numai 1971 ramase
SKU
BOK.0350

O analiză captivantă și profundă a Turciei de azi

Turcia este o națiune a contradicțiilor și a contrastelor. Situat între Vestul laic și Estul religios, islamic, statul turc a fost atras în conflictele vecinilor săi, printre care Primăvara Arabă, războiul civil sirian și ascensiunea grupării ISIS. Autoarea identifică o îndelungată tradiție a represiunii și autoritarismului care a marcat Turcia de-a lungul istoriei sale, ale cărei origini le stabilește la momentul căderii Imperiului Otoman și al apariției curentului de negare a genocidului armean.

„Temelkuran, o cunoscută jurnalistă din Turcia, concediată pentru că a criticat regimul lui Erdogan, trasează profilul patriei sale, elucidând problemele cu care aceasta se confruntă ca națiune întinsă pe două continente, care se luptă să înțeleagă și să-i rezolve contradicțiile interne.”  Publishers Weekly

Informaţii suplimentare
Autor Ece Temelkuran
Traducător Dragoș Zetu
Data apariției Octombrie 2017
Copertă Flexicover
Nr. pagini 288
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-793-147-1
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Turcia între nebunie și melancolie
Rating-ul tău

TEMELKURAN, Ece

      ECE TEMELKURAN este una dintre cele mai cunoscute autoare din Turcia, precum și comentator politic. A lucrat nouă ani pentru ziarul Milliyet, apoi trei ani pentru Habertürk, dar a fost concediată din cauza unor articole critice la adresa guvernului. Editorialele sale au fost preluate în presa internațională, în publicații precum The Guardian și Le Monde Diplomatique. Printre volumele sale apărute în limba engleză se numără: Deep Mountain: Across the Turkish-Armenian Divide (2010) și The Time of Mute Swans (2017). În 2008, i s-a decernat Ayșe Zarakolu Freedom of Thought Award din partea Human Rights Association din Turcia.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top