Timpul regasit (In cautarea timpului pierdut, vol. 6)

Discount 19,80 lei Preţ standard 22,00 lei
Numai 86 ramase
SKU
LED.309
In ultimele pagini din Timpul regasit (publicat în 1927), Proust afirma ca si-a petrecut intreaga viata scriind "aceasta carte esentiala, singura carte adevarata".

In ultimele pagini din Timpul regasit (publicat in 1927), Proust afirma ca si-a petrecut intreaga viata scriind "aceasta carte esentiala, singura carte adevarata". Asadar, scrierea a ceea ce citim sub titlul In cautarea timpului pierdut nu insemna, pentru el, decat lectura acestei "carti launtrice" - expresia cea mai rafinata a mitului estetizant al vietii intelese ca proiect de conversie ontologica si traite ca opera de arta.

Acest mit organizeaza intr-un chiasm paradoxal si tragic raporturile normale dintre viata si opera, dintre scriere si lectura: existenta, "conceptie" si "gestatie cerebrala", lenta si obscura (conform unui model alchimic conservat ca reziduu gnostic în inconstientul lui Proust), devine "scriere" interna, pe care "opera" o ajuta sa se nasca si sa se desfasoare in deplina evidenta a limbajului prin virtutile unei "lecturi" maieutice. Cornel Mihai Ionescu
Informaţii suplimentare
Traducător Eugenia Cioculescu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 368
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-117-1
new_isbn 9789731021171
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Timpul regasit (In cautarea timpului pierdut, vol. 6)
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top