Stalpi de Sare

22,00 lei
Numai 264 ramase
SKU
LED.147
O POVESTE INTENSA, ADANC INRADACINATA IN VECHEA TRADITIE A BASMELOR ARABE.

O POVESTE INTENSA, ADANC INRADACINATA IN VECHEA TRADITIE A BASMELOR ARABE

 

Doua femei inchise intr-un spital de boli mintale din Iordania, in timpul si dupa Mandatul Britanic, isi impartasesc vietile. Maha, victima a violentei politice, vede cum englezii ii ucid omul iubit; iar Um Saad cedeaza in fata umilintei cand sotul ii aduce acasa o femeie mai tanara. Dincolo de apriga lupta pentru supravietuire intr-o societate dominata de barbati, se intrezareste totusi ideea unui viitor in care toate acestea vor ramane o simpla amintire.

 

O scriitura puternica si deosebita, care imbina istoria recenta a Iordaniei cu permanenta opresiune sociala si politica a femeilor arabe. The Sunday Times

 

O sclipitoare scriitoare iordaniana  Malcolm Bradbury

 

FADIA FAQIR, scriitoare iordaniano-britanica, universitar, cunoscuta si ca aparatoare a drepturilor omului, s-a nascut la Amman, in 1956. Creatia sa cuprinde romane - Nisanit (1987), Ma numesc Salma (2007, publicat si in limba romana in anul 2008 la Editura Leda), nuvele, piese de teatru, eseuri si lucrari de specialitate dedicate conditiei femeii in tarile arabe. In prezent, traieste in Marea Britanie, unde preda literatura araba la Universitatea din Durham.
Informaţii suplimentare
Autor Fadia Faqir
Traducător Ioana Vacarescu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 304
Format 13 x 20 cm
ISBN 973-102-213-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Stalpi de Sare
Rating-ul tău

Faqir Fadia

FAQIR, Fadia

FADIA FAQIR, scriitoare iordaniano-britanica, universitar, cunoscuta si ca apara toare a drepturilor omului, s-a nascut la Amman, in 1956. Creatia sa cuprinde romane Nisanit (1987), Ma numesc Salma(2007, publicat si in limba romana in anul 2008 la Editura Leda), nuvele, piese de teatru, eseuri si lucrari de specialitate dedicate conditiei femeii in tarile arabe. In prezent, traieste in Marea Britanie, unde preda literatura araba la Universitatea din Durham.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top