SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria

Discount 28,54 lei Preţ standard 43,90 lei
SKU
BOK.0075
Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei. A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare

BIOGRAFIE • ALBUM PERSONAL • POEME

„Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei.

A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare. A fost rebelă, nemulţumită, melancolică şi încăpăţânată. Solitară şi maniacă. Niciodată nu s-a supus vreunei constrângeri. A detestat palatele şi Curtea. A urât convenţiile şi normele. A dispreţuit frivolitatea. A fugit de ceremonii şi de evenimentele sociale. A refuzat să se afişeze în public şi şi-a ascuns chipul sub văluri şi evantaie mari. I-a dispreţuit pe nobili, pe regi, pe militari şi pe papi. S-a declarat anticlericală, antimilitaristă şi antimonarhică. A crezut că mariajul este o formă de sclavie.

I-a respectat pe nebuni. A iubit, mai presus de orice, vârfurile munţilor şi marea, singurătatea şi liniştea. A făcut gimnastică în fiecare dimineaţă, a fumat în anumite perioade şi a băut halbe mari de bere în cârciumi. N-a pus prea mult preţ pe viaţă.”

Informaţii suplimentare
Autor Ángeles Caso
Traducător Elena-Anca Coman
Copertă Hardcover
Nr. pagini 200
Format 16,5 x 22 cm
ISBN 978-606-8623-57-3
new_isbn 9786068623573
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria
Rating-ul tău

Angeles Caso

CASO, Ángeles

Ángeles Caso s-a născut la Gijón, în 1959. Este licenţiată în Istoria Artei. A lucrat la diferite instituţii culturale, precum Fundaţia Príncipe de Asturias sau Institutul Feijoo de Estudios del Siglo XVIII de la Universitatea din Oviedo, şi în diverse medii de comunicare: Televiziunea Spaniolă, Cadena Sur, Radio Nacional de España şi în presa scrisă. Este autoarea romanelor Elisabeta, Împărăteasa Austro-UngarieiEl peso de las sombras, cu care a fost finalistă a Premiului Planeta în 1994; El mundo visto desde el cieloEl resto de la vidaUn largo silencio, cu care a câştigat Premiul Fernando Lara 2000, şi a eseului Las olvidadasUna historia de mujeres creadoras. În anul 2009 a obţinut un nou Premiu Planeta pentru romanul Contra el viento.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top