Siria. De ce s-a înşelat Occidentul

Discount 17,88 lei Preţ standard 27,50 lei
SKU
BOK.0172

„De ce fug refugiaţii? Şi, mai întâi, cine sunt ei? Sunt victimele cele mai norocoase, cele mai bogate din tot ceea ce laşitatea şi calculele cinice ale Occidentului au produs în Siria.” Frédéric Pichon

În primăvara anului 2011, Siria a căzut pradă unei crize politice transformate rapid într-un război civil atroce. În trei ani, acest conflict a făcut       150 000 de morți, a produs milioane de refugiați și a provocat patrimoniului cultural universal pagube ireparabile.
De ce să nu scriem despre acest lucru? Occidentul s-a înșelat în privința problematicii siriene. Erorile de apreciere din declarațiile intempestive ale marilor puteri au creat impresia penibilă a unei diplomații dominate de improvizație.
Afirmaţiile publice ascund cu greu tragica lipsă de idei a unei politici duse uneori de oameni pe care complexitatea situaţiei din Siria îi depășește.
Astăzi, Siria este un sanctuar pentru jihadul mondial.
Cum s-a ajuns aici? Volumul de faţă răspunde la această întrebare, încercând să analizeze erorile care au costat atât de scump un popor.

„Frédéric Pichon denunţă gestionarea dezastruoasă a conflictului sirian de către cancelariile occidentale.” CONFLITS

Informaţii suplimentare
Autor Frederic Pichon
Traducător SIMONA BRANZARU
Data apariției Noiembrie 2015
Copertă Flexicover
Nr. pagini 144
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-351-8
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Siria. De ce s-a înşelat Occidentul
Rating-ul tău

                                                         PICHON, Frederic

Frederic Pichon este specialist în civilizația și cultura arabă și cercetător. A străbătut Orientul Mijlociu mai bine de zece ani, în special Siria, țară căreia i-a consacrat teza de doctorat. Este solicitat frecvent de mass-media franceză să se pronunțe in privința crizei siriene, predă geopolitica și a publicat numeroase articole de referință despre conflictul în curs de desfășurare. Este autorul volumului Geopolitique du Moyen-Orient et de l’Afrique du Nord, PUF, 2012.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top