Ritualul primaverii

Discount 6,60 lei Preţ standard 11,00 lei
SKU
LED.179
Scriitor, critic de arta, muzicolog si jurnalist cubanez, Alejo Carpentier (1904-1980) a fost un om universal, unul dintre cei mai valorosi intelectuali umanisti ai epocii sale.

Scriitor, critic de arta, muzicolog si jurnalist cubanez, Alejo Carpentier (1904-1980) a fost un om universal, unul dintre cei mai valorosi intelectuali umanisti ai epocii sale. Intemeietor al literaturii latinoamericane moderne, Carpentier a devenit "marele clasic modern al Americii hispanice", cum il caracteriza Carlos Fuentes. Pentru romanele sale care inaugureaza realismul baroc din proza secolului XX - Ritualul primaverii, Recursul la metoda, Concert baroc -, a obtinut in anul 1978 cea mai importanta recompensa a literaturii de limba spaniola, Premiul "Miguel de Cervantes y Saavedra", si a fost nominalizat la Premiul Nobel. Purtand titlul cunoscutului balet al lui Igor Stravinski, romanul Ritualul primaverii reprezinta o ampla fresca istorica a secolului trecut, cu luptele sale pentru libertate, cu tulburarile sociale si politice (de la razboiul civil spaniol si pana la revolutia cubaneza), care isi pun amprenta pe vietile personajelor. "Barbati si femei cu destine modificate, transformate, revenite la punctul de plecare, depasite, cu sau fara consimtamantul lor, de Istoria veacului nostru - acestea sunt personajele romanului de fata, a caror asemanare cu modele perfect reale era inevitabila." (Alejo Carpentier)
Informaţii suplimentare
Autor Alejo Carpentier
Traducător Dan Munteanu Colán
Copertă Flexicover
Nr. pagini 624
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-7786-92-0
new_isbn 9789737786920
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Ritualul primaverii
Rating-ul tău

Alejo Carpentier

CARPENTIER, Alejo

Scriitor, critic de arta, muzicolog si jurnalist cubanez, ALEJO CARPENTIER (1904-1980) a fost un om universal, unul dintre cei mai valorosi intelectuali umanisti ai epocii sale. Intemeietor al literaturii latinoamericane moderne, Carpentier a devenit marele clasic modern al Americii hispanice, cum il caracteriza Carlos Fuentes. Pentru romanele sale care inaugureaza realismul baroc din proza secolului XX Ritualul primaverii, Recursul la metoda, Concert baroc, a obtinut in anul 1978 cea mai importanta recompensa a literaturii de limba spaniola, Premiul Miguel de Cervantes y Saavedra si a fost nominalizat la Premiul Nobel.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top