Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria

38,50 lei
Numai 1967 ramase
SKU
BOK.0206

„Foarte bine documentată și surprinzând atmosfera în care au trăit protagoniștii,
cartea oferă un evantai de povești «secrete» ale unor monarhi care
și‑au lăsat amprenta asupra istoriei.”

Benjamin Franklin (1706-1790) spunea: „Dacă există căsătorie fără iubire, va exista și iubire fără căsătorie.” Istoria confirmă această maximă. Puțini sunt monarhii care nu au o listă lungă de relații extraconjugale. Nu este de mirare. De cele mai multe ori, căsătoriile regale au fost rezultatul intereselor de stat, iar prințesele n-au fost decât sigiliul care pecetluia un pact strategic sau politic. 

Probabil de aceea aventurile amoroase ale monarhilor au fost întotdeauna privite cu oarecare indulgență. Astfel că, la Curtea de la Versailles, de exemplu, amanta oficială a regelui avea o alocație, dispunea de apartament propriu în același palat și ocupa un loc remarcabil la ceremoniile de la Curte. Evident, odată cu trecerea secolelor, împrejurările s-au schimbat, însă „femeia” regelui nu a fost întotdeauna regina. Cel puțin așa reiese din cele douăzeci de povești de dragoste relatate în cartea de față, povești care au schimbat destinele regale și i-au făcut pe prinții și pe monarhii din toate timpurile să-și piardă mințile.

Informaţii suplimentare
Autor Maria Pilar Queralt del Hierro
Traducător Otilia Spânu
Data apariției Februarie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 192
Format 16,5 x 22 cm
ISBN 978-606-8723-80-8
new_isbn 9786068723808
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Regine din umbră. Amante şi curtezane care au schimbat istoria
Rating-ul tău

QUERALT DEL HIERRO, Maria Pilar

     Scriitoare şi istoric, MARIA PILAR QUERALT DEL HIERRO a publicat romane şi eseuri, axându-se, în general, pe studiul personajelor feminine din istorie. Și-a început cariera de scriitoare cu romanul istoric Los espejos de Fernando VII (2001), căruia i-au urmat Inés de Castro (2003), Leonor (2007) sau Las damas del rey (2011). Dintre eseurile sale biografice, menţionăm: Madres e hijas en la historia (2002), Tórtola Valencia, una mujer entre sombras (2005), Agustina de Aragón, la mujer y el mito (2009) sau Isabel de Castilla. Reina, mujer y madre (2012), precum şi Las mujeres de Felipe II (2011), care a obţinut Premiul Algaba pentru biografii, autobiografii, memorii şi investigaţii istorice.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top