Regina deşertului. O femeie în Arabia

Discount 25,03 lei Preţ standard 38,50 lei
SKU
BOK.0213

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea.

Corint Istorie vă prezintă o nouă carte destinată îndrăgostiților de călătorii și celor care doresc să afle mai multe despre misterele lumii arabe și despre profilul scriitoarei și lingvistei Gertrude Bell, una dintre personalitățile care au influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu: Regina deșertului. O femeie în Arabia de Gertrude Bell și Georgina Howell.

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea. Pasionată de călătorii și alpinism, de arheologie și limbi străine (a învățat turca, italiana, franceza, germana, araba şi persana), scriitoare, poetă, lingvistă şi spioană, ea şi-a dedicat viaţa promovării cauzei arabe şi a jucat un rol crucial în definirea hotarelor actuale din Orientul Mijlociu.

Informaţii suplimentare
Autor Gertrude Bell
Georgina Howell
Traducător CARMEN ION
Data apariției Martie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 384
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-393-8
new_isbn 9786068723938
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Regina deşertului. O femeie în Arabia
Rating-ul tău

BELL, Gertrude

     Fiică a unor pionieri ai Revoluţiei Industriale, GERTRUDE BELL (1868–1926) a renunţat la privilegiile la care o îndreptăţeau originile sociale pentru a se remarca drept mare iubitoare de călătorii și alpinism, femeie de stat, lingvistă, pasionată de arheologie, fotografă şi scriitoare. Şi‑a început cariera la 20 de ani, cand a devenit prima femeie care a absolvit cu notă maximă Facultatea de Istorie Modernă la Universitatea Oxford. În perioada mandatului britanic în Mesopotamia, a reuşit în misiunea pe care şi‑a asumat‑o, aceea de a asigura dreptul la autodeterminare al arabilor şi, alături de Winston Churchill şi T.E. Lawrence, l‑a aşezat pe regele Faisal pe tronul nou apărutului stat irakian. Influenţa lui Bell s‑a manifestat şi în Arabia Saudită, unde sfaturile sale cu privire la ameninţarea reprezentată de Ibn Saud au determinat guvernul britanic să işi modifice ambiţiile teritoriale, ca şi in Palestina, unde a prezis că formarea unui stat sionist va duce la conflicte nesfârşite. În 1917, a fost numită Comandor al Ordinului Imperiului Britanic pentru serviciile aduse patriei în război.

HOWELL, Georgina

      GEORGINA HOWELL este autoarea apreciatei biografii Gertrude Bell: Queen of the Desert, Shaper of Nations. A scris de asemenea articole pentru publicaţiile Vanity Fair, Vogue, The Sunday Times, The Observer şi Tatler

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top