Războiul Crimeii 1854-1856

Discount 4,50 lei Preţ standard 10,90 lei
SKU
BOK.0092
Războaie care au schimbat lumea O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

Războaie care au schimbat lumea

O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

„Citiţi-le pentru a înţelege mai bine războiul şi pentru a putea pleda mai bine pentru pace.” Profesor Robert O’Neill, coordonatorul seriei

În războiul devastator dintre Imperiul Rus şi Imperiul Otoman, susţinut de Marea Britanie şi Franţa, au existat mai multe episoade intrate în legendă. În paginile cărţii veţi găsi detalii despre sinucigaşa, dar fără îndoială curajoasa şarjă a Brigăzii Uşoare, imortalizată de marele poet englez Tennyson în poezia „Şarja Brigăzii Uşoare”, dar şi de filmul cu acelaşi nume, cu Errol Flynn şi Olivia de Havilland. Autorul prezintă reportajele realizate de cel dintâi corespondent de război autentic, William Russell, de la London Times, reportaje care au ajutat la evidenţierea problemelor dificile din armată, şi aminteşte isprăvile eroice ale celebrei Florence Nightingale, care s-a luptat să salveze mulţi tineri din ghearele celui mai de temut inamic din Războiul Crimeii: holera.

Informaţii suplimentare
Traducător Mihai Drumur
Imprint Corint Istorie
Copertă Flexicover
Nr. pagini 94
Format 16,5 x 23,5 cm
ISBN 978-606-862-377-1
new_isbn 9786068623771
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul Crimeii 1854-1856
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top