Războiul arabo-israelian 1948

Discount 4,50 lei Preţ standard 10,90 lei
SKU
BOK.0096
Războaie care au schimbat lumea O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

Războaie care au schimbat lumea

O istorie în mai multe volume a războiului privit din diverse perspective: politică, strategică, tactică, culturală şi individuală.

„Citiţi-le pentru a înţelege mai bine războiul şi pentru a putea pleda mai bine pentru pace.” Profesor Robert O’Neill, coordonatorul seriei

Războiul din Palestina (1948) a fost, fără îndoială, cea mai importantă confruntare armată din istoria conflictului arabo‑israelian. Cartea de faţă tratează cauzele războiului şi felul în care s-a desfăşurat acesta, în două etape distincte: luptele de gherilă dintre comunităţile arabă şi evreiască din Palestina aflată sub mandat britanic şi războiul convenţional dintre Statul Israel şi armatele arabe invadatoare.

Volumul cuprinde, de asemenea, informaţii despre combatanţii celor două tabere şi scopurile lor, strategiile şi performanţele militare ale acestora. Nu în ultimul rând, autorul analizează motivele care au dus la succesul Israelului, în ciuda faptului că părea imposibil, şi la eşecul ţărilor arabe de a-şi transforma superioritatea numerică şi militară într-o victorie pe câmpul de luptă.

Informaţii suplimentare
Traducător Ruxandra Tudor
Imprint Corint Istorie
Copertă Flexicover
Nr. pagini 16,5 x 23 cm
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-862-378-8
new_isbn 9786068623788
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Războiul arabo-israelian 1948
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top