Primăvară în tren.Antologie de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană

Discount 32,94 lei Preţ standard 54,90 lei
Numai 1998 ramase
SKU
BOK.0901

O colecție de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană, în care, în stilul minimalist-misterios caracteristic scriiturii chineze, sunt povestite întâmplări mundane – unele dintre ele cu o notă realistă, altele, surprinzând prin elementul de neobișnuit. Toate aceste mici bijuterii, fragmente de viață ori creații frizând fantasticul, reflectă imaginea societății chineze – pe care suntem invitați s-o cunoaștem și s-o înțelegem.

O colecție de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană, în care, în stilul minimalist-misterios caracteristic scriiturii chineze, sunt povestite întâmplări mundane unele dintre ele cu o notă realistă, altele, surprinzând prin elementul de neobișnuit. Toate aceste mici bijuterii, fragmente de viață ori creații frizând fantasticul, reflectă imaginea societății chineze – pe care suntem invitați s-o cunoaștem și s-o înțelegem.

„Înflorirea prozei foarte scurte a lărgit orizonturile literatu­rii chineze contemporane, inserându‑se în triada tradițională alcătuită de roman, nuvelă și povestire. […] Ca formă independentă, proza foarte scurtă se transformă treptat într‑o forță redutabilă din sfera literaturii contemporane.

Spre a evidenția realizările scriitorilor chinezi în mate­rie de proză foarte scurtă contemporană și a le prezenta câ­teva dintre cele mai reușite creații dinaintea cititorilor chinezi și internaționali, Asociația Chineză de Proză Foarte Scurtă a editat colecția de față. […] Fie că sunt creații bine‑cunoscute și îndrăgite, fie că au intrat deja în rândul ope­relor clasice, cu greutate, toate reprezintă, într‑o oarecare mă­sură, bogăția prozelor foarte scurte chinezești contemporane.

În aceste zile frumoase de primăvară, când grădinile înflo­resc și păsările își regăsesc glasul, sperăm că volumul de față își va lua zborul ca o rândunică spre casele oamenilor obișnuiți din întreaga lume.”

Din „Prefață”, de Xia Yiming

Informaţii suplimentare
Traducător Mihaela Doagă
Data apariției Martie 2023
Copertă Softcover
Nr. pagini 240
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-088-152-0
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Primăvară în tren.Antologie de proze foarte scurte din literatura chineză contemporană
Rating-ul tău
Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top