Prima iubire. Apele primăverii

27,50 lei
Numai 1746 ramase
SKU
BOK.0183

„Nici măcar unul dintre scriitorii ruşi nu a fost citit cu atâta nesaţ în întreaga Europă ca Turgheniev…” Georg Brandes

„Nici măcar unul dintre scriitorii ruşi nu a fost citit cu atâta nesaţ în întreaga Europă ca Turgheniev…” Georg Brandes
„Influenţa lui Turgheniev a depăşit propria lui cultură. La Paris, ca membru al grupului «celor cinci» (Flaubert, Turgheniev, Zola, Daudet şi Edmond de Goncourt), el a fost acceptat aproape ca un scriitor francez. Dragostea pentru artă, precum şi aceea pentru natură l-au legat de Goncourt, a fost foarte apropiat de Flaubert şi a luptat pentru a face cunoscută opera lui Zola în Rusia. Maupassant se considera elevul lui, iar impactul operei lui Turgheniev poate fi detectat în scrierile acestuia. Cum Maupassant, la rândul său, a exercitat o influenţă puternică asupra lui Cehov, se poate spune că, via Franţa, moştenirea lui Turgheniev s-a întors către o nouă generaţie în Rusia.” Richard Peace

Informaţii suplimentare
Autor Ivan Sergheevici Turgheniev
Traducător Cornelia Topală
Data apariției Ianuarie 2016
Copertă Flexicover
Nr. pagini 256
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-606-872-368-6
new_isbn 9786068723686
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Prima iubire. Apele primăverii
Rating-ul tău

TURGHENIEV, Ivan Sergheevici 

   Ivan Sergheevici Turgheniev (1818–1883) este considerat un adevărat maestru al realismului rus şi unul dintre exponenţii de prestigiu ai „şcolii naturale”. Cunoaşte succesul cu volumul de debut Povestirile unui vânător (1852), o colecţie de povestiri inspirate din viaţa satului feudal care aveau să devină exemplare pentru acest gen de literatură, ajungând sursă de inspiraţie pentru autori precum Anton Cehov sau Ernest Hemingway. Opera sa literară, variată şi bogată, cuprinde: romane – Rudin (1857), Un cuib de nobili (1859), În ajun (1860), Părinţi şi copii (1862), Fum (1867), Desţelenire (1877) –, nuvele – Asia (1858), Faust (1855), Prima iubire (1860), Apele primăverii (1872), Klara Milici (1883), Jurnalul unui om de prisos (1850), Mumu (1854) – şi piese de teatru – O lună la ţară (1850), Provinciala (1851), O seară în Sorento (1882), dar şi Poeme în proză, o adevărată artă poetică. Bun prieten al lui Gustave Flaubert şi al lui Theodor Storm, Turgheniev avea să fie mult mai iubit şi mai apreciat decât mulţi dintre contemporanii săi, până şi Vladimir Nabokov, cel atât de virulent cu scriitorii ruşi, admirându-i „proza plastică, muzicală, curgătoare”.

CĂRȚILE DE CARE NU TE DESPARȚI NICIODATĂ!

Clasici ai literaturii reprezintă colecția de cărți pe care le citești măcar o dată în viață. Sunt acele narațiuni care te formează, care îți amintesc cine ești și care te însoțesc pretutindeni. Autorii de geniu și operele lor strălucite li se adresează atât celor care se află la început de drum și care descoperă moștenirea culturală a umanității, cât și acelora care se întorc la pasiunea pentru clasic.

Romane captivante, nuvele și proze scurte splendide, povești de un realism feroce sau care creează lumi – aceasta este marea literatură, confirmată de cele mai prestigioase premii și de preferința nestrămutată a generații de cititori.

Să ne lăsăm purtați de cărțile care au schimbat lumea, care au provocat gândirea, care au transformat zeitgeist-ul!

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top