Ora de educație rutieră. Vio și Rică în oraș

Discount 26,32 lei Preţ standard 32,90 lei
Numai 1970 ramase
SKU
EDU.400
Educația rutieră reprezintă o componentă importantă a pregătirii copiilor pentru viață, fiind singura modaliatate eficientă de a imprima tinerei generații un comportament rutier corect, menit să diminueze riscul de implicare al acesteia în accidente de circulație.

Educația rutieră reprezintă o componentă importantă a pregătirii copiilor pentru viață, fiind singura modaliatate eficientă de a imprima tinerei generații un comportament rutier corect, menit să diminueze riscul de implicare al acesteia în accidente de circulație.

Marginalizarea educației rutiere produsă în ultimele decenii, coroborat cu creșterea în volum și complexitate a traficului rutier, în contextul unei infrastructuri subdimensionate și insuficient modernizate, au generat situația dramatică în care ne aflăm astazi, de țară europenă cu cea mai ridicată mortalitate cauzată de accidentele rutiere.

Mă bucur să constat, însă, că există încă oameni inimoși care, în ciuda tuturor piedicilor existente, înțeleg necesitatea educației rutiere și o promovează în mod susținut, realizând, pentru prima dată în ultimii ani, un manual nou de educație rutieră, compensând astfel lipsa acută a materialului didactic adecvat.

Apreciez în mod deosebit inițiativa autorilor și a partenerilor de la Asociația EDIT de a fructifica bogata experiență acumulată în cadrul proiectului „Ora de educație rutieră" prin editarea acestui curs modern și atractiv, adaptat realității cotidiene.

Îndemn cu încredere cadrele didactice și părinții să folosească din plin acest material complet, echilibrat și accesibil, pentru a transmite copiilor noțiunile specifice necesare deplasării în siguranță pe drumurile publice.

Col. (r) Costin TĂTUC

Informaţii suplimentare
Autor Daniela Besliu
Ana Irina Ionescu
Imprint Corint Educaţional
Data apariției Octombrie 2020
Copertă Softcover
Nr. pagini 98
Format 20,5 x 26 cm
ISBN 978-606-793-948-4
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Ora de educație rutieră. Vio și Rică în oraș
Rating-ul tău

BEȘLIU, Daniela

    Profesor consilier școlar la CMBRAE − Școala Gimnazială nr. 113, București, cu o vechime în învățământ de peste 37 de ani; absolvent al Universității din București, Facultatea Psihologie și Științele Educației, specializarea Pedagogie; autor de manuale și auxiliare școlare pentru învățământul primar și gimnazial și de ghiduri pentru cadrele didactice; formator la CCD București și în proiecte din fonduri structurale.

IONESCU, Ana Irina

      Psiholog clinician și psihoterapeut, cu o experiență de peste 12 ani în domeniul psihologiei copilului; colaborator în cadrul  proiectului Ora de Educație Rutieră în calitate de formator și consilier: „Implicarea într-un proiect adresat siguranței rutiere a reprezentat îmbinarea plină de sens a conceptelor psihologice despre risc și siguranță, cu psihologia dezvoltării copilului. Fără această coerență nu ar fi posibilă adaptarea metodelor de educație și prevenție.”

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top
Te-ar mai putea interesa și: