Oamenii cartii

Discount 5,34 lei Preţ standard 8,90 lei
SKU
LED.044
Cate povesti spune o singura carte? Povestea oamenilor care au scris-o? Povestea celor care au pastrat-o? Povestea oamenilor care au cumparat-o si vandut-o...

Cate povesti spune o singura carte?

Povestea oamenilor care au scris-o?

Povestea celor care au pastrat-o?

Povestea oamenilor care au cumparat-o

si vandut-o...

... A celor care au cautat-o...

Si a celor care au murit pentru a o apara...

Dar cea mai minunata poveste...

Este cea care ramane nespusa...

 

In 1996, Hanna Heath, o experta australiana in conservarea si restaurarea manuscriselor vechi, singuratica, usor cinica, dar o excelenta profesionista, primeste misiunea la care visa dintotdeauna: analiza si conservarea Hagadei din Sarajevo, celebrul manuscris evreiesc miniat creat in secolul al XV-lea in Spania si salvat din bombardamentele recentului razboi din Bosnia. Cu ajutorul micilor descoperiri pe care le face printre paginile cartii - o aripa de insecta, cateva pete de vin, cristale de sare, un fir de par alb -, ea incearca sa desluseasca misterele cartii, istoria ei tumultuoasa si povestile dramatice ale celor care si-au legat destinul de cel al pretiosului document.

O istorie de o bogata intensitate emotionala, care ii poarta pe cititori intr-o aventura intelectuala, din Convivencia spaniola la ruinele din Sarajevo, din Venetia Inchizitiei la piatra parjolita de soare din nordul Australiei.

Informaţii suplimentare
Autor Geraldine Brooks
Traducător Sorana Munteanu
Copertă Flexicover
Nr. pagini 496
Format 13 x 20 cm
ISBN 978-973-102-189-8
new_isbn 9789731021898
Scrieti propria recenzie
Scrie o recenzie:Oamenii cartii
Rating-ul tău

Geraldine Brooks

BROOKS, Geraldine

Geraldine Brooks s-a născut în anul 1955 la Sydney, în Australia. A absolvit Universitatea din Sydney, şi a lucrat o vreme ca reporter, după care şi-a continuat studiile în Statele Unite ale Americii, cu un masterat în jurnalism la Universitatea Columbia, pe care l-a absolvit în 1983. În calitate de corespondentă a publicaţiei The Wall Street Journal, Geraldine Brooks a scris despre crizele din Orientul Mijlociu, Africa şi Balcani.

Împreună cu soţul ei, Tony Horwitz, cunoscut ziarist şi scriitor american, a primit în 1990 Premiul Hal Boyle pentru cea mai bună corespondenţă din străinătate, fiind astfel încununate relatările lor din zona de conflict a Golfului Persic.

În domeniul beletristic a debutat în 2001, cu romanul Year of Wonders, devenit imediat bestseller internaţional. În 2005 a publicat March (Domnul March) — inspirat de Micuţele doamne, de Louisa May Alcott — pentru care a primit, un an mai târziu, Premiul Pulitzer. People of the Book, apărut în 2008 şi publicat şi în limba română sub titlul Oamenii cărţii de Editura Leda în 2009, a fost distins, la rândul lui, cu mai multe premii literare. În 2011 aurmat un alt roman de succes Caleb’s Crossing.

Împreună cu soţul său şi cei doi fii ai lor — Nathaniel şi Bizuayehu —, locuieşte în Martha’s Vineyard, Massachusetts, sau în celălalt cămin al lor, aflat în Sydney, Australia.

Comparati produse
Nu aveti articole de comparat.
Back to Top